Wijknieuws

Noodweer treft Circus Renaissance bij oude ADO stadionHet noodweer dat Nederland trof afgelopen nacht heeft ook Den Haag behoorlijk getroffen.
Naast het oude ADO stadion in het Zuiderpark is een circustent opgezet. Het noodweer heeft het dak van het oude stadion er deels afgeblazen.
Wonder boven wonder werden bijna alle metalen platen en balken over de circustent en caravans waar volwassenen, kinderen en dieren lagen te slapen heengeblazen om in de bomen en het naastgelegen wandelpad neer te komen.


       

Eén plaat werd door het raam van de caravan van de directeur (op de linker foto) geblazen die hem op een haar na raakte. Ook de koeien die ernaast lagen te slapen werden gespaard.
De circustent zelf bleef zelfs gespaard, maar balken en platen zwaaien nu nog heen en weer op elke windvlaag.
Vanmorgen vroeg kwam bouw- en woningtoezicht om de situatie te beoordelen of de tent kon blijven staan na eventuele ingrepen voor de veiligheid.
Het Zuiderpark is aldaar vanzelfsprekend nog steeds afgesloten voor iedereen omdat de platen en balken die in de bomen hangen een gevaar leveren voor voorbijgangers en om alles veilig weg te ruimen.
Gelukkig was men vanmiddag druk bezig de platen te verwijderen, dus ik neem aan dat de voorstellingen snel weer doorgang zullen vinden.Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.