Stadsnieuws

Uitreiking Dutch Bloggies en introductie Haagse Popplayer

Geen stijl

 

 Dinsdagavond 20 maart waren de uitreiking van de Dutch Bloggies 2007, de Nederlandse awards voor weblogs die jaarlijks worden uitgereikt in meerdere categorieën in het IJspaleis.

 

Maar niet alleen deze uitreiking vond er plaats, ook de lancering van de Haagse Popplayer, een online radiostation, waar je 24 uur per dag muziek van alleen Haagse bands kunt beluisteren.

Het mooie van dit systeem is, dat alle bands hun eigen nummers kunnen uploaden. Doordat iedereen nummers kan aanvragen, ontstaat vanzelf uiteindelijk een selectie; nummers die nooit (meer) aangevraagd worden, verdwijnen uiteindelijk. 

 

 

huffnagel

 

 Nadat wethouder Huffnagel de avond had geopend, begon direct de uitreiking van de awards.

 

  

popplayer

 

 

Rond kwart voor acht introduceerde Gerard van den IJssel de Haagse Popplayer, waarna de band Splendid optrad; een Haagse Reggaeband. Klonk weer geweldig! 

 

 

splendid

 

  

Daarna gingen de uitreikingen verder.

Leuk gezicht was dat alle awards bestonden uit twee delen, die bij bijna iedereen uit elkaar vielen!

De blog Geen Stijl won weer de beste website (je ziet op de foto helemaal bovenaan deze log de twee delen!). 

 

 

Michiel Hulshof

 

  

Meüs van der Poel zou de beste politieke weblog uitreiken, maar dit jaar was er geen site die daarvoor in aanmerking kwam, aldus Van der Poel. Alle politieke weblogs werden ofwel door de media beheerd, of waren waardeloos. Dat leidde tot kritiek en een discussie tussen Van der Poel en Michiel Hulshof, waarbij laatstgenoemde aangaf dat bijvoorbeeld een site als stemhok.nl een goed voorbeeld was van een politieke web-log.

 

studio 8Daarna werden er leuke pakketten verloot; Studio 8 van Adobe.

Mijn oudste zoon gaf me een harde duw naar voren toen niemand reageerde op het gelote nummer; toen mocht ook ik een pakket mee naar huis nemen! De foto is uiteraard niet door mij gemaakt, maar door iemand van de Dutch bloggies.

Onthutst zijn we meteen (met allebei een fles Saurer Apfel) naar huis gegaan. Overigens zagen we ook een medeweblogger: Patrick van Plakkerdeplak. Hardstikke leuk een bekende tegen te komen!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.