Mens/Maatschappij

Transgender vlag wappert bij Stadhuis Den Haag

Transgender vlag
Transgender vlag in plaats van de Haagse vlag

Gisteren stond ik even verbaasd.
Bij het STadhuis, het IJspaleis, had ik de geel groene vlag verwacht van de Gemeente Den Haag.
Niet dus.
Ik zag een roze, blauw en witte vlag: de Transgender vlag aan de vlaggenstok.

Transgender vlagDe transgender vlag vertegenwoordigt de transgendergemeenschap. De lichtblauwe kleur staat voor de jongens en de lichtroze kleur voor meisjes. De witte baan in het midden staat symbolisch voor iedereen die zichzelf beschouwt als genderloos of in een proces van geslachtsverandering zit.
Een heel bijzondere vlag dus.
Maar waarom juist op deze dag? Had ik iets gemist? Ook op Twitter en andere sociale media had ik niets vernomen van waarom de vlag juist nu was vervangen.

Google was weer mijn beste vriend.
Op Wikipedia lees ik:
De Internationale Transgender Gedenkdag alias Transgender Day of Remembrance (TDoR), vindt jaarlijks plaats op 20 november. Op deze dag wordt stilgestaan bij de honderden mensen die zijn vermoord als gevolg van transfobie en aandacht gevraagd voor het geweld tegen transgenders.

En ja, ik had iets gemist. Want bij het COC stond het wel heel duidelijk vermeld in een bericht.
Op 20 november had de gemeente onder meer bij gemeentelijke gebouwen en de Hofvijver de blauw-roze-witte Transgendervlag gehesen. Toen ik er gisteren was, hing deze er nog.
Top dat dit symbool ook op werkdagen nog blijft hangen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.