Mens/Maatschappij,  Sport/ontspanning,  Wijknieuws

Toernooi en project Cruyff Court

Meedoen, Leren, Winnen is een gezamenlijk project van het Johan Cruyff Institute for Sport Studies, de Johan Cruyff Foundation en de KNVB.

Dit project biedt jongens en meisjes (tussen de 14 en 18 jaar) die actief zijn op en rond de Cruyff Courts een lesprogramma aan waarin ze gestimuleerd worden om een bijdrage te leveren aan de buurt, aan elkaar en te investeren in hun eigen ontwikkeling.

Het geleerde wordt, onder begeleiding van opleiders van het Johan Cruyff Institute for Sport Studies, in de praktijk gebracht door het organiseren van een Cruyff Court Kampioenschap, in de vorm van een voetbaltoernooi.

Naast het leren organiseren van een evenement is het bijbrengen van normen en waarden, gebaseerd op de 14 regels van Johan Cruijff die gelden op de Cruyff Courts een belangrijk onderdeel in het leerproces.

Op 27 mei vond een dergelijk toernooi plaats op het Cruyff Court aan de Pachtersdreef.

 

 

 

Leuke is, dat ook mijn dochter aan deze organisatie (die 8 weken duurde, in het weekend of ’s avonds) mee had gedaan als externe stageplaats van haar school.

Dus vanzelfsprekend ben ik gaan kijken naar dit voetbaltoernooi (al was het mij te koud om ook naar de wedstrijden van de jongens te kijken).

 

 

 

Aan het toernooi deden de meisjes uit groep 8 van de Petrus Dondersschool, Erasmusschool, Anne Frankschool en De Zuidwester mee.

 

 

 

De Anne Frankschool mocht na afloop de beker in ontvangst nemen.

Trots ging de winnende groep graag op de foto!

 

Bij de jongens, waarvan de wedstrijden pas na 16.00 uur begonnen, deden mee HSV Escamp D1, SV Erasmus D1, HMSH D1 en VCS D1.

 

Tijdens het toernooi was er een pannakooi aanwezig en een luchtkussen voor de jongeren.

Jammer dat het weer niet erg meezat, maar gezellig was het zeker.

 

 

 

Omdat ook Ado participeert in het Cruyff Court op de Pachtersdreef, liep de ADO mascotte regelmatig mee of danste mee op de muziek.

 

Het project in Den Haag werd begeleid door Mathis Bout (Johan Cruyff Institute for Sport Studies) en Jay van Veelen (Sportief Escamp).

 

Meer foto’s? Klik hier. (Voor betere kwaliteit kunt u altijd contact met me opnemen).

 

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.