Muziek

Talent Event: jonge muzikanten meld je aan!

Talent Event
Achtste editie TALENT EVENT van start


Oproep aan jong muziektalent om zich voor 1 november aan te melden

De stad Den Haag heeft een naam hoog te houden als dé muziekstad van Nederland. Daarom is het ondersteunen van nieuw talent altijd belangrijk! Om rappers, zangers, gitaristen, drummers, bassisten, toetsenisten, beatmakers, dj’s, producers en andere muzikanten tot en met 21 jaar wegwijs te maken in het muziekcircuit in Den Haag wordt voor de achtste keer het unieke gratis tweejaarlijkse coachingtraject TALENT EVENT opgezet.
Talent EventDankzij de financiële ondersteuning van Fonds 1818, Janivo Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurschakel en Stichting Boschuysen kunnen jongeren tot en met 21 jaar uit Den Haag en de randgemeenten vanaf januari gratis meedoen aan een groot aantal workshops, clinics en masterclasses waarbij hen de fijne kneepjes van het vak van muzikant wordt bijgebracht. Aansluitend kunnen de jongeren gebruik maken van het reguliere aanbod van de deelnemende instellingen, te weten Popradar Den Haag, Musicon, Muziekacademie Den Haag, Haags Hiphop Centrum, Musicon, YMCA Scheveningen, Rockit, Ready 2 Play en de Popschool Den Haag.

Muziekwedstrijd
Daarnaast kunnen de jonge muzikanten tot en met 21 jaar uit Den Haag en de randgemeenten meedoen aan de muziekwedstrijd van TALENT EVENT. Alle muziekstijlen zijn welkom, van rock en hiphop tot jazz en dance, van singer/songwriter tot metal en punk. Jongeren kunnen in een band meedoen of als solo-artiest. Bij acts die bestaan uit meer dan één persoon mag maximaal één persoon ouder zijn dan 21 jaar. Ook moet minimaal de helft wonen in Den Haag of de randgemeenten (Delft, Rijswijk, Westland, Leidschendam/Voorburg, Wassenaar en Zoetermeer). Aanmelden voor TALENT EVENT kan tot uiterlijk 1 november 2019.

Aanmelden
Om mee te kunnen doen aan de muziekwedstrijd van TALENT EVENT moeten de muzikanten in ieder geval meedoen aan de audities op zondag 8 december in muziekcentrum Musicon (live acts) of op donderdag 12 december in de studio van het radioprogramma Young Agga op Den Haag FM (hiphop/dance). Daarna volgen voorrondes in februari in Musicon, Popradar en Saturnus. De winnaars van de voorrondes en de wildcard mogen vervolgens in de Basementstudio in Den Haag elk één song opnemen rond het thema ´Vrijheid´, waarmee TALENT EVENT aansluit bij de viering van 75 Jaar Vrijheid in 2019 en 2020.

Prijzen
De vijf finalisten strijden op zondag 22 maart 2020 in de grote zaal van het Paard om verschillende prijzen zoals een geldbedrag van duizend euro, opnamen in de Basementstudio in Den Haag, ruime media-aandacht, festivaloptredens in 2020 (waaronder in ieder geval Bevrijdingsfestival Den Haag, Kaderock, Zeeheldenfestival, Schollenpop en I Love Hiphop). De website 3VOOR12/Den Haag beloont de winnaar met een fotoshoot en een optreden tijdens een Club 3VOOR12/Den Haag Avond in het Paardcafé. De winnaar krijgt verder korting bij het huren van oefenruimte in Popradar Den Haag en professionele begeleiding bij de verdere ontwikkeling van Popradar Music Support.

Aanmelden voor TALENT EVENT kan tot uiterlijk 1 november via info@talentevent.nl 

Meer informatie: 
www.talentevent.nlwww.facebook.com/talentevent en www.twitter.com/talenteventdh

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.