Stadsnieuws

Street Art gaat tot oktober Kijkduin veroveren

Street Art
Street Art op Kijkduin. Een voor mij bijzondere. Een piece ter ere van Akbar Simonse

Het winkelcentrum van Kijkduin gaat in oktober tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Tot dan heeft een groep street artists, waaronder The Hague Street Art, carte blanche om het hele winkelcentrum aan het Deltaplein in Kijkduin te voorzien van muurschilderingen. Het thema van het project is plastic soup.
Vandaag was de opening van ‘Street Art City Kuikduin’ ! Meerdere artiesten waren live aan het painten.
Voor mij aanleiding even een bezoekje te brengen aan deze badplaats.

Street Art
Plastic: voor de natuur ook letterlijk dodelijk

De kunstenaars hebben van eigenaar FRED Developers carte blanche gekregen om alles op te fleuren met kleurrijke graffiti, natuurlijk met uitzondering van de winkels die nog in gebruik zijn. Dat lees ik bij Omroep West. Want ja, er zijn nog steeds winkels geopend!
‘Voor de rest alles: de daken, de vloeren, de ramen, alles wat leegstaat mag ondergeverfd worden,’ zegt Ringo Mollinger van The Hague Street Art.

Street Art
Een Braziliaanse artiest had dit gisteren gepaint

‘Het plan is dat er hier eind september geen plekje meer wit is,’ vertelt de bedenker van Street Art City, Miranda Lantink. ‘Het is eigenlijk een tijdelijk lopend street artmuseum.’ Tijdelijk, want in oktober zal de kunst, samen met het winkelcentrum, met de grond gelijk worden gemaakt.’
Jammer, zeker als je ziet hoe mooi het er nu al uit ziet.

Rachid Guernaoui
Rachid Guernaoui opent de Duinkijker en Street Art op Kijkduin

Vandaag was dus de officiële opening door Wethouder Rachid Guernaoui. Niet alleen van de Street Art, maar ook van de Duinkijker.
De Duinkijker is een centrum voor verbinding, verduurzaming en vitaliteit. Een plek waar kinderen en volwassenen leren kijken naar zichzelf, anderen en hun omgeving op gezonde en duurzame wijze. Verschillende doelgroepen zoals bewoners, bezoekers, bedrijven en scholen kunnen bij de Duinkijker terecht voor educatieve, recreatieve, sportieve en informatieve programma’s.

Street Art
Een graffiti artiest is bezig. Op de achtergrond zie je de nieuwbouw. Frappant de duif die overvliegt….

Over een paar weken neem ik absoluut nog een keer een kijkje. Leuk te zien hoe vergane glorie weer schitterend wordt gemaakt met diverse graffiti kunstwerken.
Al is het tijdelijk.
Kijkduin wordt nooit meer hetzelfde, maar ik hoop dat de boodschap “plastic soup” blijft hangen bij veel mensen.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.