Kunst/Cultuur

‘Stikstof Zijt Gij’ van Vincent Bijlo in Den Haag

Stikstof Zijt Gij
Archieffoto Vincent Bijlo ter illustratie ‘Stikstof Zijt Gij”


‘Stikstof Zijt Gij’ nieuwe voorstelling Vincent Bijlo

Cabaretier Vincent Bijlo tourt met zijn eindejaarsconference ‘Stikstof Zijt Gij’ door het land. Hierin blikt hij, onder muzikale begeleiding van The Rossettis, terug op een bewogen jaar vol klimaat- en boerenprotesten, warmterecords en politieke perikelen. Tevens verzorgt Vincent op oudejaarsavond een radioconference op NPO Radio 1 tussen 19.30 en 20.30 uur, live vanuit het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.
Op 27 en 28 november komen Vincent Bijlo & The Rossettis naar Den Haag, namelijk Theater PePijn voor deze eindejaarsconference.

‘Heel Holland Hackt’ of ‘John Is de Mol’. Het leken Vincent allemaal goede titels voor zijn eindejaarsshow, maar uiteindelijk koos hij voor ‘Stikstof Zijt Gij’, een knipoog naar de Bijbelse uitdrukking. Want 2019 heeft nogal wat (stik)stof doen opwaaien.

‘Met zo’n voorstelling moet je zo lang mogelijk wachten met schrijven. Het jaar blijft maar gebeurtenissen geven! En pas aan het eind van het jaar kun je deze gebeurtenissen duiden en in zijn context zetten. De uitstoot van stikstof en het boerenprotest vormen daar een mooi voorbeeld van.’, vertelt Bijlo. ‘Maar bepaalde andere onderwerpen zijn natuurlijk onvermijdbaar, zoals de Brexit, president Trump, de Provinciale Statenverkiezingen, de Notre Dame en natuurlijk de hitterecords in Nederland.’

De eindejaarsshow van Vincent Bijlo & The Rossettis is tot en met 30 december 2019 te zien. Meer informatie en de complete speellijst (dus ook voor wat betreft Den Haag) is te vinden op deze link.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.