Wijknieuws

Steekpartij bij Muldersgaarde en Bierbrouwersgaarde

steekpartij
traumahelikopter na steekpartij

Ben ik druk bezig met het schrijven van een blog over Night at the Park, word ik rond 5 uur vanmiddag verstoord door het geluid van een helikopter. Het geluid herken ik: het lijkt namelijk op dat van een traumahelikopter. Dat blijkt inderdaad te kloppen.
Snel op internet gezocht waar precies. Want mijn dochter was misschien met mijn kleindochter op pad in de auto. Oeps, het was in de buurt…. Toch wel een beetje bezorgd pakte ik mijn spullen om te kijken wat er aan de hand was.

steekpartij
Een van de ambulances zichtbaar: de andere staat buiten zicht

Mijn man zag terwijl ik me gereed maakte het politie persbericht: er zou zich nabij de kruising van de  Muldersgaarde/Bierbrouwersgaarde een steekpartij hebben voorgedaan. Daarbij was een gewonde te betreuren.
Omdat dit toch wel nieuwswaardig is voor deze wijk, ben ik toch deze richting op gegaan, al wist ik dat het niet om mijn dochter zou gaan.
De laatste tijd is deze wijk kalm geworden. Het aantal misdaden is behoorlijk gezakt: het is echt een fijne wijk om in te wonen. Daarom vond ik het jammer dat zich dan nu een steekpartij voordoet.
Overigens, de omstandigheden en toedracht zijn vooralsnog onbekend.

steekpartij
met linten is de omgeving afgezet

De hele omgeving was door de politie afgezet met linten.
Twee ambulances waren aanwezig en de politie vroeg of mensen iets hadden gezien.

traumahelikopter
traumahelikopter op de middenstip….

Het slachtoffer werd gestabiliseerd en zou aanspreekbaar zijn geweest. Met een ambulance is hij samen met een arts van het MMT (die in de traumahelikopter zat) naar het Haga ziekenhuis op de Leyweg gebracht.
De helikopter was geland op het Pagepark. Precies op de middenstip van het Cruijff Court. Een typisch gezicht zo op het kunstgras veld, terwijl in de speeltuin allemaal kinderen aan het spelen waren…
Even later steeg deze helikopter weer op vanaf het Pagepark om deze arts weer op te halen in het ziekenhuis.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.