Stadsnieuws

Start tweede fase modernisering bedrijventerrein ZKD

Opening in Wauben

 
Wethouder Henk Kool (Economie) gaf op zaterdag 1 juni het startschot voor de tweede fase van de modernisering van het bedrijventerrein Zichtenburg/Kerketuinen/ Dekkershoek (ZKD). Hiervoor is 1,8 miljoen Europees subsidiegeld beschikbaar.
Door middel van het wegtrekken van een doek in het bedrijf Wauben was de eerste officiële handeling een feit.


 

Op de elektrische scooter

 

Daarna gingen de wethouder, Thomas Martin (financieel directeur van de HTM) en Rens Vrolijk (van Vrolijk, bestuur van de bedrijfsvereniging ZKD) op een elektrische scooter naar de plek

 

In de shovel

 

waar Henk Kool asfalt zou breken met een pneumatische trilhamer.
Een elektrische scooter, omdat de nadruk op het bedrijventerrein energiezuinig en duurzaam ligt.

 

en asfalt wordt gebroken

 
Een deel van het sterk verouderde bedrijventerrein in Den Haag Zuidwest is al eerder onder handen genomen. Toen zijn de straten en het groen vernieuwd, er zijn extra bomen geplant en het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid. Nu krijgt de opknapbeurt een vervolg. Daarbij is extra aandacht voor duurzaamheid. Zo komen er oplaadpunten voor elektrische auto’s, energiezuinige ledverlichting en groene dakbedekking. Daarnaast krijgt het bedrijventerrein nóg meer bomen en groen. De grote opknapbeurt voor het bedrijventerrein is een gezamenlijk initiatief van de bedrijfsvereniging ZKD, het Industrieschap Plaspoelpolder (IPP) het Europees subsidieprogramma Kansen voor West en de gemeente Den Haag. De modernisering van het ZKD-bedrijventerrein is nodig om beter te kunnen concurreren met andere bedrijventerreinen in het land.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.