Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Corgo viert éénjarig bestaan

de wethouders met de vrijwilligers

 

Aan De Gaarde in Vrederust bevindt zich Corgo sos (sos staat voor sociaal, ondernemend en solidair). Deze tweedehands winkel bestond op zaterdag 1 juni precies één jaar en dat werd gevierd met lekkere hapjes, muziek en workshops voor iedereen uit de wijk.
Veel mensen waren op het feest afgekomen en zaten rond of onder de opgestelde party tenten buiten van het zonnetje te genieten en een praatje met elkaar te maken.
Ook een zeer afgeslankte stadsdeelwethouder Baldewsingh bezocht de tweedehands winkel van Corgo om de zussen en alle vrijwilligers te feliciteren met hun “verjaardag”. Vanwege het Let’s Move Festival dat ook op deze dag plaatsvond (zie hier voor foto’s bij Richard Mulder) waaraan hij zou deelnemen, was hij al in een traningspak.


 

gezellig bij elkaar met een hapje en drankje

 
Corgo sos is een initiatief van twee zussen. Het is een doordacht concept wat is ontwikkeld om de groeiende groep kwetsbare vrouwen uit achterstandswijken te bereiken. Het Corgo -concept verbindt een laagdrempelige plek waar vrouwen graag en gemakkelijk binnen willen gaan met een methode om hen te ondersteunen en te begeleiden als zij besloten hebben om voor zichzelf ´in actie´ te komen.
De laagdrempelige plek is de tweedehands winkel van Corgo. Een tweedehands winkel omdat dit niet stigmatiserend is en aantrekkelijk vanwege de grote variëteit aan kleding en kleingoed die je voor een zeer lage prijs kunt kopen. Anders dan in een Kringloopzaak zijn kleding en spullen bij Corgo helemaal intact, mooi, schoongemaakt, gerepareerd, gewassen en gestreken. Dit wordt gedaan door de vrijwilligers die in de winkel werken, om op deze manier uit de vaak negatieve sociaal economisch spiraal te kunnen klimmen.
Zo worden de vrouwen begeleid naar een grotere zelfredzaamheid, emancipatie en participatie. Zij ontmoeten op deze manier andere krachtige vrouwen uit hun eigen omgeving wat hun tevens uit een sociaal isolement haalt.

Please follow and like us:

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.