Gezondheid,  Stadsnieuws

Start renovatie HagaZiekenhuis
Burgemeester Jozias van Aartsen heeft vandaag het startschot gegeven voor de vernieuwingsoperatie van het HagaZiekenhuis aan de Leyweg.De opening bestond (na toespraken van zowel de burgemeester als van de voorzitter van de Raad van bestuur, dhr. Huffmeijer, op de foto rechts naast de burgemeester) door het losmaken van twee doeken.

Deze doeken werden gebruikt door een acrobate die spectaculaire kunsten liet zien in een overdekte tent waar ook een schaatsbaan is gelegen.

Hierna werd een schaatsshow gegeven door de Haagsche IJsclub Houtrust.

De komende jaren wordt het ziekenhuis compleet gerenoveerd en komt er een operatiecomplex met de nieuwste snufjes en technologieen op diverse vlakken.

Ook veranderen zaken met betrekking tot patienten; zij zullen bijvoorbeeld een pc ter beschikking krijgen, waar ze hun eigen dossier kunnen inzien, maar ook kunnen internetten.
Er zullen uiteindelijk minder bedden komen, maar wel meer eenpersoonskamers, waarbij ook partners kunnen overnachten als zij dat willen.

Ook wordt de nieuwbouw van het Juliana Kinderziekenhuis aan de Leyweg gevestigd.
De bouwoperatie gaat 225 miljoen euro kosten.

Vanwege de start van de bouwwerkzaamheden ligt er voor het ziekenhuis een tijdelijke ijsbaan waar de buurtbewoners op kunnen schaatsen ter compensatie van alle overlast die er toch zal ontstaan, al zal alles zo veel mogelijk in overleg gaan met de buurtbewoners werd beloofd.
Ook mensen in het ziekenhuis zullen bijvoorbeeld oordopjes met muziek krijgen tegen de verwachtte herrie die vanzelfsprekend zal voorkomen.

Tijdens de nieuwbouw zal de zorg gewoon doorgaan, maar ook blijft geinvesteerd worden in de specialisaties door middel van onder andere opleidingen. Zo zal het nieveau steeds verbeterd worden, aldus dhr. Huffmeijer.

Overigens, morgen (zaterdag) is in het HagaZiekenhuis een open dag voor iedereen!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.