Mens/Maatschappij,  Natuur/milieu

Solidariteitsactie Indiase boeren door Extinction Rebellion

Indiase boeren
Solidariteitsactie Indiase boeren door Extinction Rebellion

Het is in Nederland amper in het nieuws maar in India protesteren meer dan 250 miljoen kleine Indiase boeren al maanden tegen nieuwe wetgeving. Heel toevallig zag ik gisteren op het NOS drie of 4 seconden een korte berichtgeving. Kijk ook naar de berichtgeving hier van de NOS.
De nieuwe wetgeving bedreigt namelijk kleine boeren en bevoordeelt grote bedrijven zoals Adani en Ambani.
Die twee bedrijven maken zich naast uitpersing van kleine boeren ook schuldig aan ecocide (grootschalige vernietiging van de natuur) en het verergeren van de klimaatcrisis, zo lees ik op Extinction Rebellion hier.

Indiase boeren
We stand with India’s Farmers
Extinction Rebellion vindt dat het lot van de boeren in India verbonden is aan het onze: alleen met zorg voor elkaar kunnen we ons verzetten tegen deze roofbouw op de mens, de natuur en de planeet.
Samen staan we sterk.
Daarom was gisteren een protestactie georganiseerd voor de Ambassade van India in Den Haag.

Indiase boerenVolgens Extinction Rebellion is de Farm Bills de zoveelste aanval van de regering van premier Modi op het Indiase volk. Zij zeggen:

Begin 2020 waren er al enorme protesten tegen de Citizenship Amendment Act, een wet die niet-hindoes criminaliseert en bedreigt met deportatie. In reactie daarop riepen de vakbonden in solidariteit stakingen uit. Ook in protest tegen de Farm Bills is er een landelijke staking uitgeroepen. 250 miljoen Indiërs legden het werk neer: de grootste staking in de geschiedenis van de mensheid.

De gemiddelde Indiase boer verdient maar $43 per maand en komt hiermee nauwelijks rond. Als gevolg van de Farm Bills zal de positie van de boeren nog zwakker worden en die van de rijke aandeelhouders sterker: Een doodvonnis voor de kleine Indiase boeren die tezamen de hoeksteen van een groot deel van de wereldwijde landbouw vertegenwoordigen.
Tijdens de protesten zijn al meer dan 120 doden gevallen. De Indiase overheid schendt de mensenrechten van de allerarmsten zonder blikken of blozen. Dat terwijl de eisen die de boeren stellen ontzettend redelijk zijn: eerlijke prijzen voor hun producten, decentrale voedselsystemen en de vrijlating van politieke gevangenen.
De boeren in India hebben onze steun nodig. Over de hele wereld, wordt onder andere door Extinction Rebellion, actie gevoerd om de regering van India onder druk te zetten en de eisen van de boeren in te willigen.
Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.