Gezondheid

PTSS en politie. Sheila eist erkenning voor 209 dossiers

PTSS
Links Sheila die erkenning wil en dat de regering de PTSS dossiers nu correct af gaat handelen

PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom) is een ziekte, die je regelmatig in het nieuws voorbij ziet komen.
Veel veteranen hebben er last van. Het heeft enorm veel gevolgen in het dagelijks leven van degene, bij wie het is vastgesteld.
Onder andere angst om naar buiten te gaan, paniekaanvallen, agressie en angst te gaan slapen, omdat hevige nachtmerries de slaap verstoren.
Maar niet alleen oorlogsveteranen kunnen PTSS krijgen. Ook politieagenten.

PTSS
Minister Grapperhaus (archieffoto)

Echter, de leiding van het politiekorps kiest opvallend vaak voor een afstandelijke en nonchalante opstelling in tegenstelling tot de zorgvuldige afhandeling van Defensie waarop militairen met PTSS kunnen rekenen.
Een jaar geleden heeft de Nationale Ombudsman minister Grapperhaus opgeroepen een eind te maken aan de schrijnende manier waarop de Nationale Politie collega’s die door hun werk PTSS hebben gekregen in de kou laat staan.
Helaas is hier nog steeds niets mee gebeurd.

Volgens Sheila zijn er maar liefst 209 dossiers die nog niet correct zijn afgehandeld.
Blauw in het nauw” oftewel, de agenten die PTSS hebben opgelopen hebben niet een dusdanige afhandeling gehad, dat zij hun leven zo optimaal kunnen oppakken als mogelijk. Sommigen zelfs dusdanig, dat ze nooit meer goed zullen functioneren.
Zo ook Sheila met haar noodzakelijke hulphond Mowgli.
Zij is nu elke dag bij binnenkomst en vertrek van de ministers op het Binnenhof bij Algemene Zaken. Je ziet haar ook op het Plein. Pas als de dossiers correct worden behandeld gaat zij weer naar huis, is haar voornemen. Onder andere op haar Facebookpagina kan je haar volgen.

PTSS
Onafscheidelijk op het Plein

Zij hoopt, dat ministers haar zaak in behandeling willen nemen en wil minister Grapperhaus aan zijn belofte houden. Hij heeft in januari vorig jaar “toegezegd ‘dit voorjaar’ samen met de vakbonden en de korpsleiding met een eigen PTSS-beleid te komen. ‘U beloofde meer transparantie, meer tempo en minder druk voor de betrokken mensen met als uitgangspunt dat de medewerkers bij de politie in dienst blijven. (…) Wij spreken de hoop uit dat er na invoering van het nieuwe beleid geen aanleiding meer zal zijn voor het indienen van klachten over dit onderwerp.”

Ik hoop van harte dat Sheila de nodige aandacht zal krijgen en zij wordt geholpen in haar terechte strijd.

 

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Sheila en Mowgli

    Bedankt voor je mooie artikel en steun. Ik ga het delen. Wat een mooie foto’s ook.
    Heel lief. Groetjes en een poot van Mowgli

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.