Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Soepbus van de Kesslerstichting weer in noodweer

soepbus
De soepbus bij CS. Archieffoto

De soepbus van de Kesslerstichting zit weer in noodweer.
Ook dit jaar is het voortbestaan van deze laagdrempelige noodvoorziening onzeker.
De gemeente geeft elk jaar een bedrag van 50.000 euro, maar dat is niet voldoende.
Er is 70.000 euro nodig.

Ondanks vragen van Groep de Mos wil de gemeente niet meer bijdragen. De gemeente vindt dat er voldoende alternatieven zijn voor dak- en thuislozen, zo lees ik in het AD.
Jammer! Want het gaat niet alleen om de “kop soep”.
Deze voorziening is namelijk ook belangrijk, omdat zo deze groep mensen niet ‘onzichtbaar’ wordt voor hulpverleners. Als het nodig is kan namelijk een slaapplaats worden geboden in het Passantenverblijf van de Kesslerstichting.

Elke avond rijdt de Soepbus van de Kessler Stichting een vaste route door Den Haag om dak- en thuisloze mensen een kop soep, koffie, brood en fruit aan te bieden. Niet alleen worden sociaal kwetsbare mensen van een maaltijd voorzien, de Soepbus dient tevens als een herkenbaar steunpunt met een doorverwijzende functie naar verdere hulpverlening voor hen die een marginaal bestaan leiden.
Maar ook gewoon een praatje: wie heeft dat af en toe niet nodig?

Dagelijks bezoeken op dit moment zo’n dertig tot vijftig mensen deze bus.
Dat het een bestaansrecht heeft is dus wel duidelijk!
Hij rijdt aan het begin van de avond naar twee locaties: Centraal Station en de Torenstraat. Het hele jaar door, 7 dagen in de week. Om het werk van de Soepbus voort te kunnen zetten en de bus iedere dag te laten rijden, is financiële steun noodzakelijk. Deze instantie is grotendeels afhankelijk van donaties van bedrijven en particulieren.

Wilt u doneren zodat de Soepbus blijft rijden? Wie in de gelegenheid is te schenken roepen we op om te doneren via rekeningnummer NL17INGB0000000199 t.n.v. de Kessler Stichting o.v.v. Soepbus.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.