Muziek

Dreumesconcert en Peter en de Wolf bij het Residentie Orkest

Dreumesconcert
Dreumesconcert.
Afbeelding persbericht.

Een naar mijn mening geweldig persbericht. Waarom geweldig? Ik herinner me toen ik klein was ik met mijn vader luisterde naar Peter en de Wolf. Ik vond het grandioos!
Ik weet zeker dat ook nu veel kinderen, zeker op de manier waarop beschreven, zullen genieten. Lees maar verder voor het volledige persbericht.

Een Grote Toeters & Bellen Show bij het Residentie Orkest betekent een gezellige ochtend voor kleine én grote kinderen, waar ze ervaren hoe leuk klassieke muziek kan zijn. Stilzitten en luisteren? Af en toe, maar verder is er vooral veel contact tussen de orkestleden en de jonge bezoekers. Na afloop mogen de kinderen bovendien instrumenten uitproberen met de musici.

DREUMESCONCERT

zaterdag 17 februari, 11.00 (laatste tickets) én 12.30 uur in Zuiderstrandtheater, Den Haag
Een ensemble van het Residentie Orkest laat bij het vrolijke Dreumesconcert aan het jongste publiek – en hun (groot)ouders – korte fragmenten horen van alle klassieke klassiekers. Het verhaal en de liedjes zijn geschreven door de Haagse kinderboekenschrijfster Lizette de Koning (Job en Keetje), musicalster Brigitte Heitzer zingt de liedjes en Joost Gevers dirigeert het orkest. Het is een ware feestdag voor de dreumesen, die ook lekker mogen spelen en zelf muziek maken met de musici.

PETER EN DE WOLF

zondag 18 februari, 11.00 (laatste tickets) en, extra voorstelling, 13.00 uur in Zuiderstrandtheater
Peter en de Wolf, de onvergetelijke klassieker van Prokofjev, is een voorstelling die je als kind, van welke leeftijd dan ook, gezien moet hebben. Maar in deze voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar kun je ook nog eens genieten van Tubby the Tuba over een tuba die door de andere instrumenten wordt gepest maar met de hulp van een kikker weer zelfvertrouwen krijgt.

Residentie Orkest
Het Residentie Orkest bewijst dat symfonische muziek ook in de 21ste eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest wil zo veel mogelijk mensen in contact brengen met bijzondere muziek en hen laten genieten, verrassen en inspireren. Het Residentie Orkest behoort tot de grote, gerenommeerde symfonieorkesten van Nederland, is gevestigd in Den Haag maar is ook regelmatig te horen op andere grote podia in binnen- en buitenland.

Residentie Orkest website, Facebook, Twitter, YouTube

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.