Kunst/Cultuur

Schrijf een hekeldicht over Den Haag

Hekeldicht
Daan de Ligt leest voor uit zijn dichtbundel

Er wordt in Nederland veel gescholden op Den Haag.
Het zou een saaie ambtenarenstad zijn waar absoluut niets te beleven valt.
Veel bewoners zouden een barbaars dialect spreken, andere bewoners hebben daarentegen constant last van een hete aardappel in de mond.
De Haagse politiek is eveneens een dankbaar onderwerp van veel gemopper. Enz. enz. enz. Natuurlijk weten wij Hagenaars wel beter, maar we laten jullie provincialen graag in de waan en geven je nu de kans om je eens poëtisch te uiten over de vreselijke misstanden die in het paradijs aan de Noordzee zouden voorkomen.
Dus was je weer kansloos in de Turing Gedichtenwedstrijd en zit je nu vol frustraties, grijp dan je kans.

Om ook Amsterdammers en Zeeuwen over de streep te trekken is de deelname gratis. Het gedicht, een hekeldicht dus, mag maximaal 25 regels bevatten (inclusief titel en witregels). Er mag uiteraard gescholden worden. Discriminatie is niet toegestaan, tenzij er Hagenaars worden gediscrimineerd.
Het gedicht mag nog niet eerder gepubliceerd zijn. Verder zijn er geen regels, want … Haags.
Er zijn fraaie prijzen te winnen, zo krijgt de winnaar naast de eeuwige roem en een bescheiden geldbedrag ook een fraaie bundel vol gedichten over en foto’s van ADO Den Haag.
Misschien wordt de prijs wel uitgereikt door de beroemde heer Wang op de middenstip van het Kyocera-stadion (hij heeft het wel beloofd) en mag je daar je gedicht dan voordragen.

Grijp nu je kans! Odes hebben we al genoeg en van geslijm houden we hier niet.

Plaats je hekeldicht niet hier, maar stuur het voor 14 februari naar dldeligt@ziggo.nl De deskundige jury zal vervolgens na rijp beraad de winnaar bekendmaken en een aantal gedichten publiceren. Discussie over en/of gemopper op de uitslag is uiteraard mogelijk.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.