Mens/Maatschappij

Welkom Hier Manifestatie

Welkom Hier manifestatie
Bescherm mensen in plaats van grenzen

Aanstaande zondag 7 februari, van 12:00 – 17:00 uur wordt in het Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag de manifestatie Welkom Hier gehouden.
De gehele dag is gevuld met bekende en minder bekende initiatieven voor vluchtelingen in de Haagse regio, spetterende optredens, een debat en een vrijwilligersmarkt rondom vluchtelingen.

Het programma is zo goed als rond, laten initiatiefnemers Fonds1818, Justice and Peace, het Human Security Collective en Het Nutshuis weten. In de beide locaties, Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag, draait zondag 7 februari een uitgebreide programmering voor bezoekers uit Den Haag en omstreken. Het programma is zo opgesteld dat iedereen die dag iets naar zijn gading kan vinden.

Zo zal er een vrijwilligersmarkt in de foyer van Theater aan het Spui plaats vinden waar vele initiatieven voor en met vluchtelingen in de regio Den Haag worden gepresenteerd. Neem bijvoorbeeld Carola Kruiswijk. Zij geeft taallessen aan vluchtelingen en helpt hen bij het vinden van huisraad, fietsen en meer van dat soort dingen.

Of enthousiasteling Sannaz Moghaddam een Facebook-actie startte waarmee zij in samenwerking met ZonMw en de Horeca Academie geld inzamelt om vluchtelingen een kans te bieden op een opleiding, een stage- of werkplek.
Naast de inspirerende vrijwilligermarkt geeft Kinderopvang 2Samen in de grote zaal van het Spuitheater kinderworkshops. Bezoekende ouders kunnen hun kroost met een gerust hart achterlaten om bijvoorbeeld in de kleine zaal te genieten van muziekoptredens, ervaringsverhalen, debat en een lezing van hoogleraar Leo Lucassen (hoogleraar Migratiegeschiedenis aan de Universiteit Leiden).
Fred Zuiderwijk, bekend van Omroep West is de gehele dag aanwezig. Hij informeert bezoekers over de activiteiten en presenteert het podiumprogramma in de foyer. Maar ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. Proef en ervaar nieuwe smaken in het Syrische pop-up restaurant gerund door gevluchte Syrische koks.
Heb jij de intentie vluchtelingen actief te willen helpen? Vraag je je af wat de komst van de vluchtelingen betekent voor een stad als Den Haag? Of heb je misschien vragen die niet eerder beantwoord konden worden? Kom dan langs bij de manifestatie Welkom Hier op 7 februari in Theater aan het Spui, wij bieden je graag een dag aan vol informatie, debat, vermaak en kennisdeling. Deel je ervaring.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.