Mens/Maatschappij,  Sport/ontspanning,  Stadsnieuws

Schaatshulpmiddel getoond tijdens Beweegredenen

Eerste schaatshulpmiddel voor gehandicapte kinderen getoond tijdens opening tentoonstelling in Pulchri Studio

schaatshulpmiddel
Schaatshulpmiddel wordt onthuld Foto: Richard Mulder

Burgemeester Pauline Krikke verklaarde ‘Beweegredenen’ officieel voor geopend
Gisteren heeft burgemeester Pauline Krikke de kunsttentoonstelling Beweegredenen in Pulchri Studio officieel geopend. De tentoonstelling is speciaal in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat ernstig gehandicapte kinderen middels een schaatshulpmiddel ook van ijspret kunnen genieten. Met de kunsttentoonstelling en -veiling hopen de initiatiefnemers de introductie van twintig hulpmiddelen bij Sporttainment Center De Uithof in Den Haag mede te kunnen financieren.

Tijdens de opening werd het werkende prototype voor het eerst getoond door studenten van de Haagse Hogeschool. Zij hebben het hulpmiddel ontwikkeld in opdracht van Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG). Beweegredenen is tot en met 6 januari te bezoeken. Voor meer informatie kijk hier.

schaatshulpmiddel
De gehandicapte Femke Hooglander nam na te onthulling plaats op het schaatshulpmiddel.
Foto: Richard Mulder

Onvergetelijke winterdagen voor kinderen met een beperking’
Curatoren van Beweegredenen zijn voorzitter van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten, Pulchri-lid en ex-fotograaf Hans Willink én Yvonne van Kuijk, Pulchri-lid en secretaris Stichting Pulchro Sacrum. Willink: ‘We zijn enorm blij en dankbaar dat Pulchri Studio en alle kunstenaars het project zo’n warm hart toedragen. Op deze manier hopen we bij te dragen aan onvergetelijke winterdagen voor kinderen met een beperking, die eindelijk ook kunnen genieten van ijspret, te beginnen bij de Uithof in Den Haag.’ De initiatiefnemers verwachten dat de fabricage, assemblage en verzending van de schaatshulpmiddelen zo’n € 2.000 per stuk gaat kosten.

schaatshulpmiddel
Van links naar rechts: Michael Toorop, Frans de Leef, Yvonne van Kuijk, Hans Willink en burgemeester Pauline Krikke. Foto: Richard Mulder

Enthousiaste kunstenaars zetten zich in voor goed doel
Frans de Leef, voorzitter van Pulchri Studio, is er trots op zijn steentje bij te kunnen dragen: “Ik zei gelijk ja toen ik de vraag kreeg of we deze tentoonstelling konden gaan organiseren. Wij als Pulchri Studio staan midden in de maatschappij en dit dient een prachtig maatschappelijk doel. Wij zetten ons samen met de enthousiaste kunstenaars voor de volle 100% in om het schaatshulpmiddel beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk kinderen.”

Hoewel het een tweedimensionale expositie betreft, hebben ook de vier beste sculpturisten van Nederland, Eppe de Haan, Kim Kroes, Loek Bos en Marijke Gémessy, een werk ingebracht voor de veiling. Dat veel kunstenaars hun steentje wilden bijdragen aan dit goede doel, bleek wel uit het aantal aangemelde werken: er zijn vijf keer zoveel stukken ingebracht voor de veiling, dan voor de verkoopexpositie.

schaatshulpmiddel
Hans Willink (voorzitter stichting HSG) neemt het woord. Op de achtergrond zie je alle kunstwerken en de belangstelling voor deze expositie! Foto: Richard Mulder

Benefietveiling tijdens finissage
Speciaal ter gelegenheid van het gekozen goede doel zal tijdens de finissage op zondag 6 januari om 15.00 uur een benefietveiling gehouden worden. Gedurende de tentoonstelling kunnen de bezoekers bieden op deze werken. De slotveiling zal plaatsvinden onder leiding van Peter Meefout van het veilinghuis Venduehuis der Notarissen. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan het schaatshulpmiddel. Er wordt geen opgeld gevraagd.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.