Stadsnieuws

Feestverlichting onder bruggen Willemsvaart

Feestverlichting
Feestverlichting wordt opgehangen. Foto: Richard Mulder

In steden als Delft, Leeuwarden, Utrecht en Amsterdam worden bruggen al jaren mooi aangelicht. In Den Haag gebeurde dat in het verleden ook. Toen Centraal Station nog Staatsspoor was werd de in de jaren ’70 gedemonteerde ophaalbrug (Rijnstraat) feestelijk verlicht.
Anno 2018 is alleen bij de Haagse Wagenstraat mooie feestverlichting opgehangen bij de brug, wat een burgerinitiatief is.

Ter afsluiting van de Viering van 200 jaar Scheveningen Bad en het 10 jarig bestaan van Stichting de Haagse Willemsvaart (genoemd naar Koning Willem I die de Koninginnegracht naar Scheveningen Bad liet graven), worden er op de vaarroute van de stad naar het strand ook lampjes opgehangen onder enkele bruggen door de Willemsvaart.

Feestverlichting
Stevige draden om de lampen heen. Foto: Richard Mulder

Gisteren, 15 december, kreeg de Willemsvaart hulp bij het ophangen van de feestverlichting van enkele lange Nederlanders, waaronder de langste vrouw van Nederland (2m05).

De verlichting ophangen met een trapje is op een boot immers minder verstandig, zeker als het –zoals gisteren- nogal waait. De wind maakte het alsnog vrij lastig, maar de lampjes hangen en zullen tijdens boottochten rond Kerst en Oud en Nieuw aan gaan.

Een prachtig gezicht toch?

Feestverlichting
Ook versieringen onder de bruggen. Foto: Richard Mulder

De Willemsvaart en de ondernemers van de Noordsingelgracht tussen Toussaintkade en Torenstraat hebben daarnaast aan wethouder De Mos gevraagd of er in de volgende winter(s) meer aandacht kan komen voor feestverlichting boven grachten en bij bruggen. De wethouder laat uitzoeken wat er mogelijk is.
In 2019 bestaat de Haagse Singelgracht 400 jaar, dus dat komt goed uit.

Wilt u dit jaar nog een rondvaart boeken?
Dat kan nog steeds bij de Willemsvaart! Dekens zijn vanzelfsprekend aanwezig op de boten.
Zowel bij dag als bij avond is de Hofstad prachtig.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.