Wijknieuws

Samen met de Buren
De jaarlijkse activiteit Samen met de Buren vond dit jaar plaats op zaterdag 6 november.
Vanaf zes uur waren er weer heel veel bezoekers aanwezig om een gezellige en lekkere maaltijd met elkaar te nuttigen en samen met elkaar te praten en kennis te maken.
De gerechten kwamen dit jaar uit vijf culturen: Afghanistan, Marokko, Thailand, Indonesië en Nederland. De kookploegen hadden diverse smakelijke landsgerechten klaargemaakt.

Het project “Samen met de Buren” is bedoeld voor wijkbewoners uit de wijk Vrederust, ongeacht afkomst of religie.
Het is leuk te zien hoe veel verschillende mensen samen willen zijn en steeds meer mensen van diverse culturen geven zich hiervoor op.
Samen met de Buren betekent eigenlijk `praten met de buren´. Dit is heel zinvol omdat er in de wijk zoveel verschillende mensen zijn uit zoveel verschillende culturen.

Na een welkomstwoord van Diny Meijer (voorzitter van de werkgroep) die in haar toespraak wees op de integratie van alle wijkbewoners en de mogelijkheden die dit soort bijeenkomsten geven, verwelkomde zij wethouder Marrnix Norder, die een ook samen met zijn dochter een deel van de avond bij het samenzijn doorbracht en het eerste bord eten opschepte na zijn toespraak.

Norder memoreerde in zijn toespraak aan het belang van deze avonden voor meer onderling begrip tussen verschillende culturen om zo een betere samenleving te creëren. Verder wees hij erop dat veel alleenstaande- en oudere mensen eenzaam zijn en dat een groet en gezelligheid zo belangrijk zijn.
Ook nam de voorzitter van Wijkberaad Vrederust dhr. Mouttahid even het woord.
Na 35 jaar besturen in tal van functies en organisaties heeft Diny Meijer besloten van haar welverdiende rust te gaan genieten en per 1 april komend jaar met vervroegd pensioen te gaan.
Ook de activiteit Samen met de Buren is voor haar dus de laatste keer geweest.
Dhr. Mouttahid bedankte haar hartelijk voor al haar inzet en overhandigde haar een mooie bos bloemen.
Hierna mocht iedereen zijn bord opscheppen en proeven van alle diverse heerlijke maaltijden.
In de pauze na het hoofdgerecht was er een optreden van een Turkse dansgroep (de Hey Hey Efe Group) die krijgsdansen uitvoerden. Dit viel erg in de smaak van de aanwezigen omdat de dansen wel heel apart waren.
Een gezellige en geslaagde avond.

Meer foto’s? Klik hier.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.