Muziek

Royal Beach Concert in Scheveningen


Op zaterdag 5 juni vond de eerste editie van het BankGiro Loterij Royal Beach Concert op het strand van Scheveningen plaats. Bijna 45.000 bezoekers hebben in de stralende zon genoten van Fuse, Di-rect, Kane en Bon Jovi.

Een gigantisch groot stuk op het onlangs opgespoten deel van het strand was afgezet voor dit concert waar een heel gezellige sfeer hing.


Ik moet eerlijk bekennen, dat ik best hier en daar twijfels had; zo’n groot deel van Scheveningen afgesloten, zoveel voorzorgmaatregelen en zo’n gigantisch evenement.
Maar als “buitenstaander” was het werkelijk fantastisch om mee te maken.
Een geweldige sfeer hing in alle vakken.
En, wat was beloofd, ook in de achterste vakken was het geluid goed.
Door de enorme schermen die er hingen kon je alles volgen, ondanks de zon die zakte tijdens het afsluitende optreden van Bon Jovi.


Natuurlijk was ook het weer geweldig; vele mensen hadden zwemspullen aangetrokken, zodat er meteen een kleurtje kon worden opgedaan.


Ook voor mensen met een handicap was gezorgd; een speciale verhoging was aangebracht in het “dure” vak waar mensen met een rolstoel toch alles konden meemaken.


Doordat ik thuis veel verplichtingen had, kon ik helaas niet alles meemaken; tijdens het optreden van van Kane kwam ik aan.
Het was even behoorlijk laveren met de snorfiets toen ik steeds dichterbij Scheveningen kwam. De straten waren voor het doorgaand verkeer afgezet, het was schitterend weer dus veel fietsen en snorfietsen van mensen die naar het strand gingen om te genieten van het weer. Gelukkig hadden zoals aanbevolen veel mensen voor het openbaar vervoer gekozen, waardoor ik geen opstoppingen heb gezien.


In zee lagen zeilschepen voor anker om vanuit de verte te genieten van de muziek, een leuk gezicht!


Maar ook op het strand buiten de hekken genoten de mensen terwijl hun kinderen in een waterplas speelden.


Tevens stonden mensen achter de hekken mee te genieten; veel zullen ze niet hebben gezien, maar de sfeer was er niet minder om.

Het Royal Beach Concert wordt een jaarlijks terugkerend evenement waarbij ieder jaar een internationale wereldartiest of band in Scheveningen wordt uitgenodigd voor een groots strandconcert.
Dit jaar vond het concert dus plaats op 5 juni.
Het evenement startte om 12.00 uur en was omstreeks 21.00 uur afgelopen.
Het Royal Beach Concert wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.
Wat mij betreft een succes!

Meer foto’s? Klik hier.

Ook bij Richard Mulder (klik) kan je meer foto’s bekijken van dit evenement; hij was overigens wel een stuk eerder.

Please follow and like us:

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.