Stadsnieuws

Emile Ratelband weer op het Binnenhof


Iedereen zal vast het verhaal hebben gelezen over Emile Ratelband die maandag werd aangehouden op het Binnenhof omdat hij voor een promotiestunt een modelvliegtuigje had opgelaten boven het Binnenhof.

Helaas raakte de staart van het toestel verstrikt in een van de torentjes op het Binnenhof, waarop het toestel naar beneden kwam.
Toen de politie poolshoogte kwam nemen, gaf Emile Ratelband zichzelf aan. ”Hij verklaarde direct dat het zijn toestel was en dat het niet de bedoeling was het vliegtuigje te laten neerstorten.”

Het Binnenhof is een zogenoemd veiligheidsrisicogebied, aldus de politie; sowieso mag je boven de bebouwde kom geen radiografische vliegtuigen oplaten (eerlijk gezegd was dat laatste mij onbekend).Vandaag kwam de Rijksgebouwendienst kijken óf en zo ja welke schade dit vliegtuigje had veroorzaakt.
Wat deze echter niet had verwacht was dat Emile zelf ook een experteur had meegebracht en zelf ook wilde meekijken om op deze manier geen eenzijdig oordeel te krijgen.
Helaas mocht deze niet mee in het bakje van de enorme hoogwerker.
Kijkend langs de kant maakte hij wel een aantal foto’s met zijn gsm.

Na enig overleg waar hij uiteindelijk wel bij mocht zijn, werd duidelijk, dat de schade niet te beoordelen was en dat de windvaan het torentje naar beneden gehaald moest worden.
Wanneer dat zou gebeuren zou Emile Ratelband met zijn experteur wel mee mogen kijken.
Ik ben benieuwd naar het vervolg!

Please follow and like us:

12 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.