Gezondheid,  Stadsnieuws

Ride4Diabetes bij World ForumVandaag is het Wereld Diabetes Dag.
Op deze dag werd door een groep wielrenners een 24-uurs wielermarathon gehouden tussen Den Haag, Rotterdam en Hendrik-Ido-Ambacht, georganiseerd door Match2Care.
Vanmiddag kon ik ze even vastleggen, toen de groep arrviveerde bij het World Forum.
De deelnemers aan deze Ride4Diabetes reden een of meerdere rondes van honderd kilometer (in totaal 400 kilometer die werd gereden van 06.00 uur vanmorgen tot 06.00 uur morgenochtend) om aandacht te vragen voor diabetes en een gezonde leefstijl om diabetes te voorkomen. Ook was deze bedoeld mensen bewust te maken van deze nog steeds groeiende ziekte. Ze lieten zich sponsoren om geld in te zamelen voor het kinderdiabetescentrum Diatime van het Albert Schweitzer in Dordrecht.
Bij het World Forum, waar ook een groot scherm was opgesteld met informatie in verband met de Wereld Diabetes Dag, hielden de wielrenners een korte pauze, om even later weer snel op de fiets te stappen richting Hendruk Ido Ambacht.
Gelukkig was het weer nu even wat helderder na alle mist van vanmorgen en vanmiddag!
Deze sponsortocht was tevens ter voorbereiding van een evenement dat volgend jaar rond mei zal plaatsvinden ten behoeve van de strijd tegen diabetes.Please follow and like us:

2 reacties

 • Walter Schrader

  24-uurs fietstocht inspireert artsen tot verder onderzoek naar Diabetes
  Leiden 14 11 2011

  Oplettendheid van de artsen van de Leidse organisatie Cello leidt tot herhaalde vragen aan de Inspectie voor de Volksgezondheid over het Thiamine tekort in de Nederlandse apotheken. Bij analyse van patiëntengegevens bleken twee , waarvan één met suikerziekte te lijden aan Beri-Beri achtige klachten.

  Bij het opheffen van dit tekort trad er een forse vermindering van klachten op. Bij het voorschrijven van dit medicijn bleken de voorraden in Nederland bijna uitgeput. Naar aanleiding van een spectaculaire verbetering van de conditie van 2 patiënten met een aantal klassieke symptomen van Beri-Beri, werd gezocht naar mogelijke oorzaken en gestart met de gangbare behandeling van deze ernstige ziekte. Het toedienen van het vitamine supplement Thiamine bleek tot een aanzienlijke verbetering van de algehele conditie van beide patiënten te leiden (combinatie-preparaten zoals B-complex zijn voor dit doel NIET geschikt en kunnen tot schade leiden). Literatuur onderzoek geeft sterke vermoedens dat dit Thiamine-tekort een rol speelt bij de verwoestende gevolgen van Diabetes op hart- en bloedvaten.

  Op de Wereld Diabetes Dag zal de Leidse organisatie voor de Eerste Lijns Zorg “Cello”, mogelijk in samenwerking met buitenlandse onderzoekers op dit gebied, een onderzoek starten naar Thiamine-tekorten onder haar patiënten met Diabetes Eerder onderzoek in Engeland bracht een Thiamine tekort onder 75% van de onderzochte Diabetes-patiënten aan het licht. Cello bracht de Inspectie voor de Volksgezondheid op de hoogte van nu reeds bestaande tekorten bij de Nederlandse apotheken.

  YouTube: Thiamin levels and Diabetes

 • Jelke Weistra

  Verslag sponsorfietstocht ‘Ride4Diabetes’

  Help mee om de opmars van Diabetes tegen te gaan!

  Maandagmorgen 14 november even ná 06:00 uur, geeft Marco van Veen, bedrijfsleider Kindergeneeskunde van het Albert Schweitzer ziekenhuis, het startschot van de Ride4Diabetes.

  Twaalf fietsers, onder wie de bekende profwielrenner Martijn Verschoor van
  ‘Team Type 1’, die zelf diabetes type 1 heeft, starten voor de eerste van in totaal vier rondes (elk 100 km lang) van deze fietstocht.

  De Ride4Diabetes wordt gereden om tijdens Wereld Diabetes Dag (14 nov.) aandacht te vragen voor de opmars van diabetes, een ziekte waaraan in Nederland al bijna één miljoen mensen lijden. Veel mensen, overal ter wereld weten nog niet eens dat ze deze ziekte hebben.

  Ook wordt met deze fietstocht geld opgehaald voor het kinderdiabetescentrum Diatime van het Albert Schweitzer Ziekenhuis uit Dordrecht. In de loop van de dag stappen zo’n veertig mensen op de fiets om één of meer rondes mee te rijden allemaal voor het goede doel.

  Dinsdagmorgen 15 november even vóór 06:00 uur, komen vier man aan na de laatste ronde van 100 km. Eén van hen heeft alle vier de rondes gereden, dus vierhonderd kilometer: Marius Mudde, vijfentwintig jaar oud, (rechts op de foto). Marius is zelf diabetes type 1 patiënt, en hij koos het goede doel voor deze fietstocht. Over helden gesproken!

  Gedurende de hele dag was er veel belangstelling voor het starten en finishen bij rijwielhandel Peter Terlouw Tweewielers in Hendrik Ido Ambacht. Krantenverslaggevers en TV camera’s voor nieuws en documentaire. Ook waren er mensen die nog steeds geld kwamen brengen om de fietsers te sponseren. Ambassadeur Alexander Geleijns van Match2Care en burgemeester Jonker van Hendrik Ido Ambacht hebben respectievelijk het startschot gegeven voor de middag- en avondronde.

  Gedurende een groot deel van de dag werd de tocht gevolgd met een liveverslag door het radioprogramma van Omroep West (89,3 FM); hun verslaggever Martijn Katsman reed zelf een ronde van 100 km mee. Al met al een leuke dag met veel aandacht voor de campagne van Wereld Diabetes Dag. Maar de man van de dag was toch wel Marius Mudde. Als U het goede doel nog wilt sponseren, kan dat door uw bijdrage over te maken op Rabobank rekeningnr.: 1624.48.694 t.n.v. Match2Care o.v.v. Ride4Diabetes.

  De Ride4Diabetes is één van de Match2Care hulpprojecten die een goed doel steunen. In dit geval dus het kinderdiabetescentrum Diatime van het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.