Muziek

Residentie Orkest in oktober met met diverse muziek

Residentie Orkest in oktober
Residentie Orkest in oktober
Foto:Martijn Padding, Jean-Guihen Queyras, Matt Haimovitz, Elizabeth Watts & Ronald Brautigam

Residentie Orkest in oktober met jazzy klassiek, koorwerk en een wereldpremière

Enkele hoogtepunten van Residentie Orkest Den Haag in oktober zijn Slagwerk & Snaren in de Nieuwe Kerk, een zondagochtend met Beethoven 8, Poulencs adembenemende Gloria en de wereldpremière van Martijn Paddings Celloconcert nr. 2 ‘Swift, Grey and Spacious’ op de Cello Biennale.

wo 5 okt, 20.15 uur, Nieuwe Kerk: SLAGWERK & SNAREN
Geïnspireerd door de vrijheid en originaliteit van jazz en blues, die hij hoorde bij een bezoek aan het New-Yorkse Harlem, componeerde Milhaud La création du monde, waarin hij het Afrikaanse scheppingsverhaal in muziek vatte. Op het programma staan verder John Cages Third Construction met vier slagwerkers en Beethovens Strijkkwartet nr. 10, een meesterwerk dat op de erfgoedlijst van de Verenigde Naties prijkt.

De musici: Chris Leenders, Martin Ansink en Murk Jiskoot (slagwerk), Mara Oosterbaan en Orges Caku (viool), Timur Yakubov (altviool) en Miriam Kirby (cello).

zo 9 okt, 11.00 uur, Amare: BEETHOVEN 8
Heerlijk onthaasten op de zondagochtend met Beethovens speelse, scherpe, zelfs geestige Achtste symfonie, een glorieus begin van je dag. Verder soleert Ronald Brautigam in Pianoconcert nr. 2 van Johann Wilhem Wilms, die ook wel de Amsterdamse Beethoven werd genoemd. Jan Willem de Vriend dirigeert op deze inspirerende ochtend het Residentie Orkest. Tip: Voor kinderen is er deze ochtend een muzikale workshop.

za 15 okt, 20.30 uur, Amare: POULENCS GLORIA
Bij de serie RO NOW maak je kennis met topwerken, waarbij de dirigent een korte inleiding geeft voor een diepere muziekbeleving. Op 15 oktober staat de relatie tussen koor en orkest centraal. Ontdek bij Brahms meeslepende Schicksalslied en Poulencs adembenemende Gloria, de kathedraal van de koorliteratuur, hoe ijzingwekkend, hoe hemels en hoe ingetogen samenzang kan zijn. Met sopraan Elizabeth Watts, het Groot Omroepkoor en het Residentie Orkest olv Jun Märkl.

za 22 okt, Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam: CELLO BIENNALE
Martijn Paddings Celloconcert nr. 2 ‘Swift, Grey and Spacious’, dat hij componeerde voor Matt Haimovitz, zou in 2020 in première gaan, werd zoals veel mooie projecten op het laatste moment afgelast, en gaat 22 oktober alsnog in première op de Cello Biennale. Op het programma staan verder Béla Bartóks Altvioolconcert, uitgevoerd door cellist Jean-Guihen Queyras en het Quartet for Four Cellos van Grażyna Bacewicz. Otto Tausk dirigeert het Residentie Orkest.

Residentie Orkest Den Haag websiteFacebookTwitterYouTube

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.