Kunst/Cultuur

Energie k festival ‘You’ve got the Power!’

energie
energie -k festival

Bij het festival You’ve got the Power!, vanaf 15 oktober in het Haagse Museon-Omniversum, krijg je kracht en energie. In One Planet Dome draaien de grootbeeldfilms Planet Power en Volcanoes, in One Planet Expo staat de indrukwekkende fototentoonstelling Solar Portraits en in One Planet NOW! ontdek je oplossingen en innovaties voor de toekomst.

Energie is overal, we gebruiken het dagelijks in al onze activiteiten. Ons huis heeft energie nodig, ons lichaam heeft energie nodig en de stad heeft energie nodig. In One Planet leer je bij het festival You’ve got the Power! alles over energie.

In One Planet Dome draaien twee nieuwe grootbeeldfilms. In de spectaculaire film Volcanoes, The Fires of Creation ga je mee op avontuur met National Geographic fotograaf Peter Carsten naar verschillende vulkanen op de wereld. Carsten is gefascineerd door vulkanen, maar hoe werken ze precies? Deze energieke krachtbronnen hebben de aarde gevormd. Planet Power vertelt het verhaal over de geschiedenis van elektriciteit en energie. Volg de eerste vlucht op zonne-energie en onderzoek welke uitdagingen wij in de toekomst hebben met onze grote vraag naar energie, terwijl wij ook onze planeet willen beschermen.

In One Planet Expo staat de indrukwekkende National Geographic-tentoonstelling Solar Portraits met foto’s van Rubén Salgado Escudero. Hij laat zien hoe zonne-energie een enorm verschil maakt voor de bewoners op aarde zonder aansluiting op het stroomnet. Op alle plekken waar hij fotografeert, stelt hij dezelfde vraag: hoe heeft zonne-energie jullie leven veranderd? Het antwoord legt hij vast in magisch-realistische beelden met zonnepanelen, stroomdraden en ledlampen. Dit fotoproject toont onze afhankelijkheid van stroom en de impact van ons energiegebruik op aarde. De verkiezing Welke foto maakt op jou het meeste indruk? bij deze expo loopt t/m 30 oktober.

Volg ook een Science Show over de werking van vulkanen, een workshop over aerodynamica en andere activiteiten. Van proefjes en proeverijen tot quizzen en workshops. Na een bezoek aan You’ve got the Power! zit je niet alleen vol energie, maar weet je er ook alles van.

One Planet websiteFacebookTwitterInstagramYouTube

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.