Koningshuis,  Mens/Maatschappij

Prinses Máxima geeft startschot voor ‘WE keep on growing’Gisteren gaf Prinses Máxima in het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in Den Haag het officiële startschot voor ‘WE keep on growing‘.
Dit is een project dat in Nederland vrouwelijk ondernemerschap stimuleert. ‘WE’ staat voor Women Entrepreneurs.
Veel vrouwen zijn innovatief, ambitieus en willen groeien.
De komende twee jaar worden 30 ondernemende vrouwen met groeiambities op vrijwillige basis gecoacht door 15 vrouwelijke, ervaren ondernemers om zo een impuls te geven aan meer succes en groei door middel van deze mentoring. Alle kennis, ervaring en expertise wordt gedeeld met andere Europese landen, waar vrouwelijk ondernemerschap hoog op de agenda staat.
WE keep on growing is een samenwerkingsverband van Eigenbaas en Syntens en wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het programma sluit aan op het Europese programma Mentoring Scheme Women Entrepreneurship en het daaraan verbonden netwerk van Ambassadors Women Entrepreneurship.
Uit de cijfers die waren verzameld (zowel daadwerkelijk als ‘psychologisch’), bleek dat Nederlandse vrouwelijke ondernemers ten opzichte van buitenlandse die waren gemonitord het gemiddeld niet slecht deden; vele ondernemingen groeiden en bleven bestaan, ook na een aantal jaar.
Prinses Máxima gaf het startschot als lid van het Comité voor Ondernemerschap en Financiering en speciale pleitbezorger van “Financiële diensten voor iedereen” van de Secretaris Generaal van de VN.
Tijdens de bijeenkomst keek zij regelmatig naar de ondernemers die vanaf hun zitplaats spraken.
Tijdens de startbijeenkomst werd een toespraak gehouden door onder andere de minister van EL&I, drs. M.J.M. Verhagen, waarbij hij Prinses Máxima eerst feliciteerde met de verjaardag van ‘haar schoonmoeder’. De bijeenkomst werd bijgewoond door de samenwerkende partijen, mentoren, ambassadeurs en vrouwelijke ondernemers.Please follow and like us:

3 reacties

 • Grietje Veninga

  Ik heb hier bovenstaand op 1 februari al gereageerd, maar nooit een reactie terug gekregen.

  Ik neem aan dat deze hulp alleen voor rijke mensen is bedoeld die geen hulp nodig zijn? En dat jullie de mensen die reageren niet serieus nemen?

  Grietje Veninga

 • Geertje

  @Grietje:
  De link naar We Keep on Growing staat erbij; heb je al contact gezocht met deze instantie?
  Misschien dat zij je verder kunnen helpen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.