Koningshuis,  Kunst/Cultuur

Prinses Beatrix opent zomertentoonstelling Russia XXI

Koningin komt uit Kloosterkerk

 

Gisteren opende prinses (wat moet ik nog wennen aan de titel “prinses”) Beatrix de zomertentoonstelling Russia XXI op het Lange Voorhout.


 

Onthulling van het beeld

 
Dit deed zij door middel van de onthulling van een nieuw beeld van Sergey Shekhovstovl.
Zelf vond ik dit een zeer indrukwekkend beeld: een man die uit een muur leek te springen.

 

prinses met naast haar de kunstenaar

 

Op de foto hierboven zie je de prinses met rechts van haar deze kunstenaar.

 

één van de niet figuratieve beelden

 

Overigens vond ik persoonlijk dit wel één van de meest indrukwekkende beeldententoonstellingen van de afgelopen jaren. Het is zeer gevarieerd en afwisselend. Zowel figuratief als abstract en met diverse materialen. Volgens mij is er voor elke smaak wel iets moois. Ik heb in elk geval mijn ogen uitgekeken.

 

Rustig wandelt zij over het Voorhout

 

Natuurlijk liep zij nadat zij uit de Kloosterkerk aan het Lange Voorhout kwam

 

Bij een kunstwerk wordt haar het een en ander verteld

 

ook langs alle andere kunstwerken en liet zich informeren. In tegenstelling tot voorgaande jaren ging dit er veel rustiger aan toe: iedereen moest gepaste afstand bewaren.

 

Na de succesvolle tentoonstellingen Den Haag onder de Hemel en The Rainbow Nation met respectievelijk Chinese en Zuid-Afrikaanse beeldhouwkunst, presenteren Den Haag Sculptuur en museum Beelden aan Zee nu Russia XXI – hedendaagse beeldhouwkunst uit Rusland. Ruim honderd werken van de belangrijkste Russische kunstenaars van de afgelopen dertig jaar. Eén tentoonstelling, meerdere locaties.
De kerntentoonstelling is tot en met 27 oktober in museum Beelden aan Zee, dertig monumentale werken staan tot en met 8 september op het Lange Voorhout. De overige locaties zijn de Kloosterkerk, de Crowne Plaza Den Haag Promenade (1 beeld), Raadhuis de Paauw (1 beeld) en het Atrium van het Stadhuis (1 beeld). Russia XXI is officieel onderdeel van NLRF-2013, het omvangrijke culturele, economische en maatschappelijke uitwisselingsprogramma van Nederland en Rusland. Gastconservator is het gerenommeerde National Center for Contemporary Art (NCCA) in Moskou. De werken op de tentoonstelling zijn in bruikleen van onder meer het NCCA, de Ekaterina Foundation, de Stella Art Foundation, het Moscow Museum of Modern Art en de kunstenaars.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.