Wijknieuws

Politie onderzoekt reeks gestichte autobranden in de DrevenEergisteren schreef ik over de autobrand van vrijdagavond 13 januari omstreeks half acht op de Schependreef. Het bleek te gaan om een een Citroen Jumper, die kort nadat hij door de eigenaar in die straat was geparkeerd, in brand vloog.
Als er iets is wat me boos kan maken is het dit wel, mede omdat ook onze wagen moedwillig in brand is gestoken na diefstal. Je werkt hard voor jouw bezit en anderen horen daar gewoon van af te blijven! Vandaar ook deze blog met een oproep van de politie.
Want hlaas blijkt dit niet de enige autobrand te zijn in deze wijk. In totaal werden maar liefst 5 (!) wagens in brand gestoken.


Allereerst op 12 januari toen omstreeks 20.40 uur op de Gravendreef een grijze Renault Megane werd in brand gestoken.
Afgelopen zondag 15 januari was het weer zover. Rond zes uur ‘s avonds brandde een Daihatsu Charade uit op de Schependreef. Terwijl de brandweer aan het blussen was, ontstond op de Dorpersdreef een brand waarbij een grijze Citroen Berlingo zwaarbeschadigd raakte. (De bovenstaande foto hiervan is gemaakt door de familie Van der Heijden)
Vandaag heeft weer een auto vlam gevat; ditmaal op de Riddersdreef.
Uit onderzoek bleek dat in in alle gevallen (buiten die van vanavond, hiernaar moet nog onderzoek plaatsvinden) vermoedelijk sprake is van brandstichting.

De politie is op op zoek naar getuigen of personen die informatie over deze reeks autobranden hebben. Uit buurtonderzoeken blijkt vermoedelijk sprake te zijn van jongeren die door de wijk lopen en dan personenauto’s in brand steken. Omwonenden verklaarden dat zij een groep jongeren door de wijk zagen lopen/rennen en kort daarna bleek een auto in brand te staan. De politie sluit niet uit dat deze zaken met elkaar in verband staan.

Tips? Bel de politie!
Bent u getuige geweest van deze reeks brandstichtingen of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.