Diversen

Overweg ‘t Haantje binnenkort afgesloten

Overweg
Overweg ‘t Haantje nu nog open

Woensdag 14 april om 22.00 uur wordt de overweg ’t Haantje met hekken afgesloten. Vanaf dat moment is ’t Haantje definitief niet langer een doorgaande weg, maar een weg voor bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid tot eind juli de nieuwe onderdoorgang in gebruik wordt genomen.
De overweg als zodanig wordt ook niet meer in gebruik genomen. Daarvoor in de plaats komt een onderdoorgang met een lengte van ongeveer 250 meter. Dat is veiliger en zorgt voor een betere doorstroming.

Overweg
Het spoor wordt nu verdubbeld: van 2 naar 4 sporen. Deze komen aan weerszijden te liggen.

Om meer treinen te kunnen laten rijden tussen Den Haag en Rotterdam, wordt het spoor tussen Rijswijk en Delft Campus verdubbeld (van twee naar vier sporen) een onderdoorgang gerealiseerd én wordt de spoorbrug over de Kerstanjewetering vervangen.
De nieuwe sporen komen aan weerszijde van de bestaande sporen te liggen.

Bij de onderdoorgang is straks langzaam- en snelverkeer van elkaar gescheiden. Aan één kant van de weg komt een fiets- en voetpad. Twee vides in het dak van de onderdoorgang zorgen voor daglichtinval. De onderdoorgang ligt 250 meter ten noorden van de huidige overweg en sluit aan op de nieuwe woonwijk RijswijkBuiten.

Strukton werkt hard aan de nieuwe spooronderdoorgang RijswijkBuiten en gaat vanaf nu aan de slag met het laatste tunneldeel. Eind juli is de nieuwe onderdoorgang klaar voor gebruik. Dat is later dan de afsluiting van de overweg. Helaas zijn de werkzaamheden vertraagd om dit te kunnen laten aansluiten. Zowel automobilisten als fietsers worden omgeleid.

Voordat de overweg gesloten wordt, moest ik er natuurlijk een foto van maken: zeker toen ik las, dat de slagbomen al dienst deden sinds 1847.  Een lekker fietstochtje!

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.