Politiek,  Stadsnieuws

Otten moet wijken voor nieuwe Haagse Markt

Lunchroom Otten tijdens een regenachtige dag

 

Regelmatig heb ik aandacht besteed aan Snackbar de Sport in het Zuiderpark, die moest wijken voor de plannen van de gemeente Den Haag voor de bouw van de sportcampus.
Maar niet alleen De Sport is de dupe van nieuwe plannen. Ook Lunchroom Otten, ja de meest bekende lunchroom op de Haagse Markt, moet wijken.

Ik herinner me zo goed, dat ik als jong meisje vaak mee mocht met mijn vader naar de Markt om daar inkopen te doen en heel af en toe ook nieuwe schoenen (meestal sandalen) kreeg.
Bij de groenteman kreeg ik een appeltje of een mandarijntje en soms als het koud was gingen we aan de tafel zitten bij Otten voor een heerlijke bak soep.
Dat is dus ruim 40 jaar geleden!
 

tafeltjes en stoeltjes om je eten te nuttigen

 
De Haagse Markt wordt heringericht, mede dank zij EU subsidie. En eerlijk is eerlijk, het wordt ook wel tijd. De paden zijn soms vreselijk, evenals de overkappingen (zeilen) zeker als het regent.
Jammer echter vind ik, dat het ook persoonlijk leed veroorzaakt.
Zoals voor lunchroom Otten.
De zaak staat 80 centimeter (!) in de weg en moet dus weg. De familie moet hun zaak zelf slopen. Na die acht maanden mogen ze dan wel terugkeren, maar een veel hogere huur gaan betalen (van 600 euro naar 2500 euro per maand….). In de acht maanden van afwezigheid zijn er geen inkomsten.
De gemeente is niet bereid de familie financieel tegemoet te komen. Dit is mijns inziens geen “bedrijfsrisico” meer.

Per 1 januari had de lunchroom weg moeten zijn. Zo niet, zou een dwangsom van 100 euro per dag worden gerekend. Echter, Otten zal hoger beroep aantekenen tegen de plannen, want een dergelijke huur al zou deze marktconform (what’s in a name?) zijn is haast niet op te brengen! En dan 8 maanden geen inkomsten?

Omdat veel mensen zich betrokken voelen bij de zaak is er een petitie gestart, waar je je handtekening kan achterlaten om ze te ondersteunen; klik hier voor de petitie.
Maar ook op facebook kan je hun pagina (klik)  “liken”

Overigens er zijn nieuwe ontwikkelingen gaande: morgen zou een gesprek plaatsvinden met de gemeente Den Haag.
Ik ben heel benieuwd naar de ontwikkelingen.

Please follow and like us:

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.