Stadsnieuws

Opnamen Sonny boy
Op vrijdag 19 februari begonnen in Den Haag de opnamen van de verfilming van Annejet van der Zijl’s bestseller SONNY BOY. Maria Peters is de regisseur en schreef, in samenwerking met Pieter van de Waterbeemd, eveneens het scenario voor Sonny Boy.Helaas was ik voor de opnamen in de Assendelftstraat een paar uur te laat; wel zag ik nog net hoe de winkel die was gebruikt voor de film leeg werd gehaald door de crew.
Daar kreeg ik ook te horen dat vandaag, zondag 21 februari, ook opnamen in Scheveningen plaats zouden vinden.
Op de fiets (en ja, daar had ik achteraf toch wel spijt van; wat een kou en toch straffe wind!) ben ik erheen gegaan om een stukje van de opnamen mee te maken.

De straat was afgezet en ook de mensen die aan de Zeekant woonden mochten er niet langs.

Wel heel indrukwekkend om de soldaten te zien die langs de huizen marcheerden, ingehaald door een oldtimer (een Cadillac? Weet iemand het?).

En de filmcamera’s te zien meerijden op rails waar noodzakelijk.

Sonny Boy is een waar gebeurd verhaal in het Den Haag van rond 1930, over de eigenwijze Oerhollandse Rika van der Lans. Rika heeft vier kinderen, is bijna 40 en gescheiden. Zij krijgt een relatie met de Surinaamse student Waldemar van nog geen 20. Kort na hun eerste ontmoeting blijkt zij zwanger te zijn, het schandaal is niet te overzien en de Tweede Wereldoorlog staat op uitbarsten…
De vrouw had voor de oorlog een pension in Scheveningen.
Daarna woonde ze in de Pijnboomstraat.
Het is de bedoeling dat de film Sonny Boy begin 2011 in de bioscopen draait.

Quote:” Maria Peters: ‘Dit is een van de meest indrukwekkende boeken die ik ooit gelezen heb: zó ontroerend en hartverscheurend. Het is een verhaal dat je naar de strot grijpt. En toen ik het uit had wist ik het meteen: dit wil ik verfilmen!’”

De opnamen vinden plaats in Nederland (Den Haag en Zeeland), België en Suriname. De film zal begin 2011 in de Nederlandse bioscoop worden uitgebracht door A-Film Distribution

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.