Gezondheid,  Koningshuis,  Stadsnieuws

Opening zorgplint Hubertusduin door Koningin BeatrixGistermiddag opende Koningin Beatrix, samen met oud-diacones zuster Joop Dijk, het nieuwe zorgplint Hubertusduin.
Eerst werd zij welkom geheten door burgemeester Van Aartsen en commissaris van de Koningin dhr. Franssen bij haar wagen en door de gastheren drs. J.G.M. Hendriks (Voorzitter Raad van Bestuur Stichting Bronovo-Nebo) en drs. G.F. Muller (huisarts) bij de ingang van het nieuwe zorgcentrum.
Bij de deur werd haar een boeketje aangereikt.

In de zaal vogden een aantal toespraken, waaronder door zuster Joop Dijk.
Zij vertelde met een duidelijke stem over de geschiedenis van Bronovo en over de diaconessen. Diaconessen die getrouwd waren droegen een kapje in het “verre verleden”. Dit hield in, dat ze waren getrouwd. Wie geen kapje droeg mocht lastig gevallen worden. Dit leidde vanzelfsprekend tot een lachbui in de zaal.
Hierna volgde de officiele opening van het zorgcentrum, door het wegschuiven van een doek dat voor een plaquette hing door Koningin Beatrix en zuster Joop Dijk in aanwezigheid van de gastheren.
Hierop stond de tekst ‘Er is veel om dankbaar voor te zijn….. Ter herinnering aan de Diaconessen verbonden aan Bronovo die hier vanaf 1965 tot 2005 hebben gewoond in rusthuis Westerlicht.
Hubertusduin is op 16 maart 2011 geopend door Hare Majesteit de Koningin’.
Hierna kreeg de Koningin een rondleiding door het nieuwe gebouw,
samen met de oud-diaconesse
waarna zij vertrok.
Het nieuwe gebouw biedt onder meer onderdak aan een gezondheidscentrum. Hierin houden huisartsen, fysiotherapeuten en diëtisten hun praktijk en is een apotheek gevestigd. Daarnaast huisvest Hubertusduin enkele poliklinieken en afdelingen van het Bronovo ziekenhuis.

Het Gezondheidscentrum Hubertusduin biedt eerstelijnszorg aan circa 12.000 patiënten. Daarnaast kunnen patiënten na doorverwijzing in hetzelfde gebouw terecht voor een aantal tweedelijns zorgvoorzieningen, zoals het behandeladviescentrum voor ouderen, de polikliniek Oogheelkunde of Capri-Bronovo Hartrevalidatie. De aanwezigheid van eerste- en tweedelijnszorg onder één dak en de directe nabijheid van het Bronovo ziekenhuis zorgen voor korte communicatielijnen en multidisciplinair overleg.

Hubertusduin is gebouwd op de locatie van het voormalige rusthuis voor de  Diaconessen, Westerlicht. De diaconessen hebben aan de basis gestaan van de zorgverlening van het huidige Bronovo ziekenhuis (bron: RVD).

Kijk ook bij Richard Mulder (klik) voor foto’s.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.