Stadsnieuws

Koets rijdt door Elandstraat – met updateVanmorgen rond 10 uur reed deze koets in vol ornaat door de Elandstraat.
Mijn zoon spotte hem en stuurde de foto’s via de I-phone naar me toe.
Volgens hem was deze stoet in vol ornaat onder politiebegeleiding, maar dat kon ik niet zien.Zo te zien is het de koets die Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven altijd gebruiken tijdens Prinsjesdag.
De reden?
Ik heb het Ministerie van AZ gebeld. Of het was een ambassadeur die zijn geloofsbrieven zou afgeven (maar dat persbericht zou pas vanmiddag komen) of het was een oefening.
Ik ben benieuwd; iemand die het wel weet?

Update: raadsel opgelost!:

Hare Majesteit de Koningin heeft hedenochtend op Paleis Noordeinde te Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens de ambassadeur van de Republiek Armenië, H.E. Dziunik Aghajanian, de ambassadeur van Z.M. de Koning van Spanje, Z.E. Francisco Javier Vallaure de Acha en de ambassadeur van Montenegro, Z.E. Vesko Garčevič ontvangen.

De ambassadeurs werden opgehaald en begeleid door een Kamerheer van de Koningin. De Koningin stelde daartoe aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een zogenoemd blauw rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen werden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig werd voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet reden twee ruiters van de Bereden Marechaussee in gala-uniform. Het kledingvoorschrift voor de ambassadeurs was jacquet of nationale dracht.
Bron: RVD

Please follow and like us:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.