Diversen

Storing bij aanvragen nieuwe DigiD

Wegens een technische storing is het momenteel niet altijd mogelijk een nieuwe DigiD of een DigiD machtiging aan te vragen. Mensen die een DigiD moeten aanvragen, wordt bij een eventuele foutmelding geadviseerd het later nogmaals te proberen. In de avond is het rustiger en is er een grotere kans dat de aanvraag lukt.

Inloggen met DigiD gewoon mogelijk

Mensen die al een DigiD hebben, kunnen deze gewoon gebruiken om in te loggen bij overheidsdiensten. Het is dus gewoon mogelijk om bijvoorbeeld een uittreksel van het bevolkingsregister aan te vragen, vergunningaanvragen bij de gemeente in te dienen, of belastingaangifte te doen.

Waar doet de storing zich voor?

De storing doet zich voor in de online versie van de Gemeentelijke Basisadministratie Personen (GBA-V). Hierin staan de naam- en adresgegevens van alle Nederlanders. Overheidsdiensten zoals DigiD maken hiervan gebruik. Bij het aanvragen van een DigiD wordt in de GBA-V gecontroleerd of de ingevulde gegevens juist zijn. Door de storing is deze controle nu niet altijd mogelijk, en wordt het aanvraagproces soms afgebroken Het is nog niet bekend wanneer de storing verholpen zal zijn.

Please follow and like us:

Eén reactie

 • Ton

  Waardeloze zooi. Knettergek wordt je er van.
  Wel een BSN geven, dat je hele leven hetzelfde blijft, maar als je dat Digid 18 maanden niet hebt gebruikt, wordt je uit het systeem gesmeten en werkt je wachtwoord niet meer.
  Nog een goede tip als je een nieuwe Digid aanvraagt.
  Voer een compleet andere gebruikersnaam en ook totaal ander wachtwoord in.
  Als je nieuwe gebruikersnaam en/of wachtwoord ook maar enige overeenkomst vertoont met het vorige, dan zal de activatie niet lukken.
  In de praktijk komt het echter over het algemeen neer op 3 keer opnieuw aanmelden en 3 brieven ontvangen en 3 keer opnieuw proberen te activeren voordat het lukt.
  Ben blij dat ik dat allemaal niet hoef te betalen. Of toch wel?

  *Wil graag 10 cent voor elke vruchteloze poging en elke vloek die er inmiddels geslaakt is*

  Storten op ABN Amro 49.55.25.049 t.n.v Komp u ter hulp
  Bij voorbaat dank

  Nou nog even wachten op diegene die gaat melden dat het ook met SMS kan, iets dat veel mensen gewoon niet willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.