Natuur/milieu,  Stadsnieuws

Opening tweede openbare aardgasvulpunt in Den Haag

Beide foto’s zijn van Richard Mulder (klik)Persbericht:


Vandaag openden wethouder Peter Smit (Milieu) en regiobestuurder Christiaan van der Kamp (Milieu, Stadsgewest Haaglanden) het tweede openbare aardgasvulpunt aan de Telexstraat 3 in Den Haag. Peter Smit: “In de loop van 2010 komen er nog twee aardgasvulpunten bij in Den Haag, waarmee er dan vier locaties zijn waar men terecht kan om te tanken. Bovendien stelt het Stadsgewest Haaglanden voor zowel particulieren als bedrijven een subsidie van 1000 euro beschikbaar voor de aanschaf van een nieuwe aardgasauto. Het wordt dus steeds aantrekkelijker om op aardgas te gaan rijden.”

De gemeente Den Haag en het Stadsgewest Haaglanden werken samen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad en regio. Het stimuleren van rijden op aardgas is één van de manieren waarop gewerkt wordt aan schonere lucht. De benodigde infrastructuur voor het rijden op aardgas is door de gemeente Den Haag gesubsidieerd. Voor de realisatie van het vulpunt aan de Telexstraat 3 is samengewerkt met CNG Net. Het Stadsgewest stelt sinds 1 oktober jl. een subsidie van € 1000 beschikbaar voor de aanschaf van een nieuwe aardgasauto. “Wij willen als Stadsgewest Haaglanden alles op alles zetten om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren,” zegt regiobestuurder Christiaan van der Kamp. “Bedrijven willen we met onze subsidieregeling over de streep trekken. Hiervoor bieden we gratis wagenparkscans aan.”Aardgas: schoner, stiller en voordelig


Het rijden op aardgas of CNG (Compressed Natural Gas) is schoner, stiller en voordeliger dan rijden op benzine of diesel. Het heeft een positief effect op de luchtkwaliteit, er is minder uitstoot van roetdeeltjes, stikstofdioxide en CO2 . Rijden op aardgas is al snel rendabel. Voor een personenauto is dit vanaf circa 12.000 kilometer per jaar het geval en voor een bestelwagen geldt dit bij circa 14.000 kilometer per jaar. Wereldwijd rijden er al meer dan 3,7 miljoen voertuigen op aardgas.

Bedrijven en particulieren kunnen in Den Haag aardgas tanken bij:

  • Tamoil, Rijn 1 Forepark,
  • HTM CNG-net tankstation, Telexstraat 3

In de loop van 2010 is dit mogelijk bij:

  • Texaco ‘t Dekkershoekje, Escamplaan 2000
  • Texaco Bezuidenhout, Bezuidenhoutseweg 429

Meer informatie

www.haaglanden.nl > Milieu > Luchtkwaliteit

www.denhaag.nl/lucht > rijden op aardgas

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.