Stadsnieuws

Herinrichting Spui is begonnen
De werkzaamheden voor de herinrichting van het Spui in Den Haag zijn maandag (gisteren) begonnen.

Eigenlijk was de start twee weken geleden al gepland, maar door de kou en vorst moesten de werkzaamheden worden uitgesteld.

Het Spui wordt van gevel tot gevel opnieuw ingericht, krijgt een nieuwe klinkerbestrating en er wordt tegelijkertijd een gecombineerde tram- en bushalte aangelegd ter hoogte van de voormalige discotheek Asta.De herinrichting wordt in fases uitgevoerd waarbij (delen) van het Spui tijdelijk zijn afgesloten voor bestemmingsverkeer.

Woningen, winkels en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden goed bereikbaar voor zowel het winkelend publiek als bestemmingsverkeer en leveranciers, al zullen er  omleidingsroutes plaatsvinden die met borden worden aangegeven.


Ook de buslijnen 22 en 24 rijden tijdens de werkzaamheden een omleiding, en voor de tramlijnen 1 en 16 vervalt in beide richtingen de halte ‘Centrum’ op de Hofweg.Met borden worden mensen die niets wisten van de omleiding van de bussen hierover op de hoogte gesteld.

Eind oktober zullen de werkzaamheden hoogstwaarschijnlijk zijn afgerond.

De stoep op het Spui is nu veranderd in een zandpad waarop lange “vlonders” liggen waarop je kan lopen.

De herinrichting wordt overigens uitgevoerd, omdat het centrum autoluw is gemaakt wegens het Verkeers Circulatie Plan, waardoor de straat voor voetgangers, fietsers en openbaar vervoer straat aangepast moet worden.

Please follow and like us:

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.