Muziek,  Stadsnieuws

Opening Norfolk evenemententerrein

aankomst Norder en Huffnagel

Lang stond het terrein van Norfolk Line op Scheveningen na het vertrek van het laatste schip de Maersk Anglia op zaterdag 25 november 2006 leeg.

De gemeente Den Haag heeft bepaald, dat tot aan het moment van de herstructurering een groot deel als evenemententerrein (culturele festivals, concerten, beurzen en andere happenings) gebruikt kan gaan worden.

 

Op zaterdag 5 juli was dan de officiële opening van het evenemententerrein.

Om half elf zouden de festiviteiten beginnen.

Iedereen verzamelde zich in de loods waar je zalige broodjes (voornamelijk met vis natuurlijk) en drank kon nuttigen.

Ondanks dat er behoorlijk wat aan voorpubliciteit was gedaan, was het mijns inziens doodstil; een gigantisch terrein met maar zo’n 280 genodigden.

Zou het te maken hebben met alle andere zaken die je in de stad kon doen?

Of zou het veel negatieve gevoelens op hebben geroepen wegens de herstructurering van Scheveningen? Of was er toch te weinig aan voorpubliciteit gedaan? Ik weet het niet; feit blijft dat er veel weerstand is tegen alle plannen met betrekking tot de haven en Duindorp.

Presentatrice Paula Udondek riep iedereen op naar buiten te komen, waar de wethouders Norder en Huffnagel met een helikopter arriveerden

Weer terug in de loods hielden zij beiden een toespraak waarna weer buiten een groot doek lieten vallen terwijl confetti rond werd rondgeblazen; met grote letters stond op het staal van de omheining Norfolk.

Een glas heerlijke blauwe drank werd daarna uitgedeeld (zowel met als zonder alcohol).

Daarna was elke Hagenaar welkom; al werd het niet echt drukker.

 

 The Famous Unknowns

 

 

Splendid 

 

 

Diverse optredens kon je kijken en luisteren; DJ Socrates, The Famous Unknowns, Splendid (toen werd het drukker), wereldkampioen balgoochelaar John Farnworth en Kraak en Smaak.

(Helaas, deze laatste heb ik maar heel kort gezien, want na deze heerlijke dag ging het hard regenen en mijn kinderen hadden geen jas bij zich.

Snel een regencape gevraagd aan een mevrouw die de graffiti lessen organiseerde en richting bus gelopen.)

 

 [youtube=//www.youtube.com/watch?v=jlPd8opyIeQ]

 

Mijn oudste zoon had na het officiële deel een geweldige verrassing voor me; hij wilde heel graag een helikoptervlucht doen en kwam opeens met een kaartje naar mij toe.

Alsjeblieft mam; voor jou.

Zo heb ik daar voor het eerst in een heli gezeten en genoten van het prachtige uitzicht van Scheveningen dat er nu nog prachtig uitziet.

Het lage Duindorp (zonder hoogbouw), de prachtige strandlijn, de havens; ik heb werkelijk immens genoten….. 

Een tweede verrassing kwam erna; iemand had opeens vliegangst gekregen en toen mocht mijn oudste zoon gratis mee; zijn gezicht straalde toen hij uit de heli stapte.

 

Het feest zelf vond ik heel goed in elkaar zitten; er was enorm veel te doen. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen.

 

 

surfen op een springkussen

 

 

griffiti workshop

 

Buiten de vluchten die iedereen kon boeken, konden je “surfen” op een springkussen, in een rad je helemaal horendol laten draaien, meedoen aan een graffiticursus, diverse schitterende kunstvoorwerpen in werking zien of zelf bedienen, voetballen en ga zo maar door.

 

door te fietsen gingen de vleugels op en neer 

 

Kunst uit de zee in een loods

 

 

Een hoge klimwand 

 

kleding poseren tijdens een fotosessie 

 

Natuurlijk stonden er diverse loodsen J waar kunstvoorwerpen werden geshowd en kleding (waarvoor een model werd gefotografeerd).

Al met al genoten!

 

 [youtube=//www.youtube.com/watch?v=oMW_3mGhz-k]

 

Hier kan je een impressie zien van de dag; de opening, een prachtig “perpetuum mobile” door water in beweging gebracht, wereldkampioen balgoochelaar John Farnworth en Kraak en Smaak.

 

Klik ook hier voor een verslag met een schitterende film op Hagazine!      

Meer foto’s? Klik hier.    

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.