Wijknieuws

Onthulling Socialsofa in Vrederust

onthulling socialsofa

Hier schreef ik al over de Socialsofa’s die door vrijwilligers werden gemaakt en die in Escamp als eerste in Den Haag zouden worden geplaatst.

Socialsofa is de naam voor een comfortabele straatbank die letterlijk en figuurlijk mensen bij elkaar brengt. In Tilburg werd deze bank door cabaretière Karin Bruers ontworpen als inzet tegen de sociale verkilling. Er staan daar nu al zo’n honderd banken door de hele stad.

 

kunstenares Saskia Van Haeren

De Haagse Stichting Stad en Kerk heeft aan Saskia van Haeren, van ‘to meet is to create’ opdracht gegeven om de Socialsofa naar Den Haag te brengen.

 

 

Ruby de Boer heeft vanuit het stadsdeel Escamp het initiatief genomen om in het kader van het Escampfestival en het recente bezoek van Ella Vogelaar banken namens de gemeente Den Haag te laten maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op donderdag 3 juli was het zover; de banken zouden officieel worden onthuld op de Ambachtsgaarde, winkelcentrum de Leyweg en op de Aagje Dekenlaan.

 

Op de bovenste foto zie je, hoe de eerste bank op de Ambachtsgaarde werd onthuld na een toespraak van de stadsdeelwethouder Baldewsingh door belangstellenden; de vlag van Wijkberaad Vrederust werd opgetild en een prachtige “Tulpenbank” werd zichtbaar.

 

 socialsofa

 

Natuurlijk moesten eerst wethouder Baldewsingh en Ruby de Boer even de bank testen evenals de kunstenares.

 

 vrijwilligsters

 

Daarna gingen alle vrijwilligers die de prachtige mozaïeksteentjes hadden gelijmd naast elkaar zitten voor een foto.

Zelf vind ik ze prachtig; het fleurt het winkelplein erg op en je ziet hoe overal gebruik gemaakt wordt van deze banken.

 

Overigens zullen acht banken in de week van de Haagse Ontmoeting in september bij de Hofvijver tentoongesteld worden. Daarna krijgen ze een vaste plaats in de acht stadsdelen van Den Haag.

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.