Wijknieuws

Opening Keu’s Genoeg in voormalig stadsdeelkantoor

Rabin baldewsingh en Ruby de Boer

 

Op donderdag 6 februari 2014 werd het nieuwe verzamelgebouw Keu’s Genoeg officieel geopend door stadsdeelwethouder Rabin Baldewsingh. Het gebouw, dat zowel voor buurtbewoners als ondernemers ruimte biedt aan sport, hobby en spel, is gevestigd in het voormalige stadsdeelkantoor Escamp aan de Genemuidenstraat 208. In opdracht van de gemeente Den Haag is er zo een waardevolle herbestemming gevonden voor het pand, dat ruim twee jaar heeft leeggestaan, waarbij de omliggende wijk Morgenstond actief is betrokken.


 

Eerst legt Rabin een steentje in het mozaiek

 

Door middel van het prachtige betonrelief met mozaiekintarsia (gemaakt door Paul Kromjong in 1959) deels te herstellen door wethouder Baldewsingh en stadsdeelcoordinator Ruby de Boer was de ofiiciele opening een feit. Dit mozaiek zal verder worden gerestaureerd.
Gelukkig, want ik vond het al vreselijk, dat de prachtige sgraffito in de Petrus Dondersschool (ook genoemd in het boek “Goede sier gemaakt” om monumentale kunst te sparen voor sloop, wel is verdwenen door de slopershamer.

 

Het gebouw aan de buitenkant nu

 

Ooit was het gebouw aan de Genemuidenstraat een school (de Maarten Lutherschool), later het Stadsdeelkantoor Escamp, toen tijdelijk winteropvang voor dak- en thuislozen en nu dit verzamelgebouw: prachtig hoe oude gebouwen toch een nieuwe functie krijgen!

 

haringhappen

 

Binnen waren er hapjes en drankjes

 

lekkere muziek

 

en werd muziek gespeeld.

 

dansende kinderen

 

Een paar kinderen dansten heerlijk mee op de gezellige jazz muziek.

 

 

de bestuurskamer

 

De ruimte is zoals bij de inleiding al te lezen valt, bestemd voor ondernemers die werkzaam zijn in sport, spel of hobby.
Een beetje als Hart van Moerwijk, maar dan alleen gericht op deze activiteiten, om elkaar niet “in de weg te lopen”. Er is nog ruimte ook deels te huur voor tijdelijke activiteiten.
Voor meer informatie kijk op de website    www.keusgenoeg.com       .

 

Louk Burgers en de gemeente zetten de handtekening onder huurcontract

 

Tijdens de officiële opening zette als definitieve huurder Louk Burgers (in het midden) van de Stichting De Sportbank zijn handtekening onder het huurcontract van één van de kantoorunits. Biljartcentrum Samonda    //haagsallerlei.nl/samonda-kan-ook-volgend-jaar-biljarten/      is sinds januari al in het gebouw gevestigd. Voor meer informatie zie hier.

Meer foto’s (snel verkleind) kan je hier vinden Voor privé gebruik, mail me gerust als je een foto mooier wilt hebben.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.