Sport/ontspanning,  Stadsnieuws

Carnavalsvereniging de Ooie Pieren stopt

Kreesiebal vorig jaar
Kreesiebal vorig jaar

 

Helaas….
Door diverse oorzaken is de enige Haagse carnavalsvereniging De Ooie Pieren, na bijna 44 jaar, genoodzaakt te stoppen.
Jammer, want dit houdt in, dat er geen Kressiebal meer plaats zal vinden, evenmin een geweldig feest voor onze gehandicapte medemens.
Vanavond houdt De Ooie Pieren het laatste feest en maken er nog een knalfeest van met vele vrienden en vriendinnen. Maar geen gehandicaptenfeest vanmiddag, ondanks een onlangs gehouden gesprek met wethouder Baldewsingh: het leidde niet tot een positief resultaat.


Op hun site staat het volgende te lezen:
Einde van activiteiten

De laatste ledenvergadering hebben bestuur en leden een moeilijke en zware beslissing genomen. De Ooie Pieren stoppen met het Kreesiebal en de bejaardenbezoeken. Dit was geen gemakkelijke beslissing, maar helaas wel noodzakelijk.
Na bijna vierenveertig jaar organiseren van feesten  is de rek eruit. Het ledenaantal is de afgelopen jaren drastisch afgenomen en de met de huidige ploeg is het niet meer verantwoord om een goed en veilig feest neer te kunnen zetten. Daarbij komt ook nog eens het steeds moeilijker vinden van sponsoren. Al met al…….geen Kreesiebal meer, geen gehandicaptenfeest, geen bejaardenbezoeken………

Het nieuwe seizoen zullen wij nog één groot slot-feest geven in plaats van het Kreesiebal en dan alleen in de avond voor gastverenigingen en belangstellenden.

Er zal geen nieuwe prins aantreden, Prins Eduardo zal samen met adjudant Willem het seizoen 2013-2014 aanblijven.

Ik vind het dood- en doodzonde.
Nog minder plezier voor juist diegenen, die al zo veel moeten ontberen.
Ouderen in een verpleeghuis, bij wie een lach op het gezicht wordt getoverd door de bezoeken. Gehandicapte mensen, die zo blij zijn bij dit feest.
Jammer, dat er geen oplossing werd gevonden en dat de enige Haagse carnavalsvereniging zelfs genoodzaakt is te stoppen.

Please follow and like us:

Eén reactie

  • Geertje

    Een belangrijke opmerking van De Ooie Pieren via Facebook die hier zeker thuishoort:
    “Ik wil wel even opmerken dat wethouder Baldewsingh (en ook de rest van het College van B&W) heel erg begaan is met de vereniging en op veel punten kon en wilde helpen om de vereniging door te kunnen laten gaan. Alleen het aanvullen met nieuwe leden is ook voor hem onmogelijk en dat was toch het meest cruciale om door te kunnen gaan.”

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.