Diversen

Ongeluk met De Keereweer1 oktober 2010 was het feest op de Rijswijkse Vliet.
Aad van Geest voer al 20 jaar met het pontje ‘De Keereweer’ over de Rijswijkse Vliet om voetgangers en fietsers over te zetten. Dagelijks maakten honderden scholieren, forensen en toeristen gebruik van dit pontje omdat er nauwelijks bruggen zijn om over de Vliet te gaan.
Buurtbewoners hadden toen de pont, maar ook het huis tegenover de opstapplaats, versierd met slingers en ballonnen en een spandoek en er was ook champagne om het te vieren.
Maar helaas. De gemeente Rijswijk ging bezuinigen, en sinds 1 januari ging het beheer van de pont naar goedkopere krachten vanuit de sociale werkplaats over. Aad van Geest (foto hierboven) werd ontslagen.

Dinsdagmorgen 31 januari kwam het pontje in aanvaring met een vrachtschip. Twee van de vier opvarenden (buiten de schipper) vielen in het water, maar konden gelukkig zelf aan wal komen. Wel werd met duikers gezocht of er misschien nog meerdere slachtoffers waren.
Door de waterpolitie Korps landelijke politiediensten (KLPD) wordt nu een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanvaring. In afwachting van de resultaten van dit onderzoek heeft het Rijswijkse college van burgemeester en wethouders besloten om het pontje tijdelijk uit de vaart te nemen.
De provincie vond het onverstandig om een niet gediplomeerde schipper te laten varen. De gemeente Rijswijk heeft echter deze waarschuwing van de provincie over het pontje in de wind geslagen zo bleek uit antwoorden op vragen van de SP.

Jammer! 20 jaar een goed lopend pontje met een enthousiaste schipper weg laten bezuinigen en een maand later gebeurt er al een dergelijk ongeluk. Gelukkig vielen de gevolgen mee, maar hoe anders had het in deze kou kunnen lopen!Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.