Koningshuis

Officieel bezoek Koning en Koningin Jordanië  

Jordanië
Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima met Koning Abdullah II en Koningin Rania van Jordanië


Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengen Hunne Majesteiten Koning Abdullah II bin Al Hussein en Koningin Rania Al Abdullah van het Hasjemitisch Koninkrijk Jordanië dinsdag 20 en woensdag 21 maart 2018 een officieel bezoek aan Nederland. Het officiële bezoek vervangt het eerder voorgenomen staatsbezoek dat in november 2017 zou plaatsvinden.


Het officiële bezoek bevestigt de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen beide landen. Zij werken namelijk samen aan de stabiliteit van Jordanië en de bredere regio, met bijzondere aandacht voor de opvang van Syrische vluchtelingen in Jordanië. Nederland en Jordanië werken nauw samen op verschillende gebieden zoals werkgelegenheid, onderwijs en de opvang van de vluchtelingen in het land. Ook zijn beide landen partners in de anti-ISIS coalitie. Het bezoek biedt tevens een goede gelegenheid om de economische samenwerking te verbreden en intensiveren.

Jordanië
Op het podium

Vandaag mocht ik de welkomstceremonie op Paleis Noordeinde aan de achterzijde meemaken.
Voor mij heel speciaal: het was best even geleden dat ik met de “zware” camera heb gewerkt en ook dat ik een verzoek tot accreditatie had gedaan.
Ik was dan ook erg blij, dat ik werd toegelaten.

De deuren van het Paleis werden opengedaan, en Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Koning Abdullah II en Koningin Rania liepen de trap naar beneden naar het podium dat onderaan was opgesteld. Aan weerszijden hing een vlag: aan de ene kant die van Jordanië, aan de andere kant die van Nederland.

Jordanië
Inspectie van de erewacht

Na het spelen van het volkslied van Jordanië en daarna het Wilhelmus, liepen Koning Willem-Alexander en Koning Abdullah het podium af en inspecteerden de erewacht, waarna ze een groet brachten aan de Vaandeldragers door middel van een lichte buiging.
Hierna voegden zij zich weer bij hun metgezellen en gingen weer het Paleis naar binnen.

Bron: RVD

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.