Muziek

Mozarts opera Die Zauberflöte in Amare

Mozarts opera
sopraan Maria Koroleva en tenor Gabe Clarke

Op 5, 6, 8 en 9 juli staat Mozarts opera Die Zauberflöte, uitgevoerd door de Dutch National Opera Academy en Residentie Orkest Den Haag, in de Conservatoriumzaal van Amare.
In Die Zauberflöte volgen we drie jonge mensen die verstrikt raken in een strijd op leven en dood, maar waar de liefde uiteindelijk alles overwint. Dit zijn de ingrediënten van een van de laatste meesterwerken van Wolfgang Amadeus Mozart. Een absolute must-see boordevol wereldberoemde aria’s, zoals die van de Koningin van de Nacht. De opera ging op 30 september 1791 in Wenen in première en is sindsdien uitgegroeid tot wereldwijd een van Mozarts meest geliefde en opgevoerde werken.

Hoewel al meer dan tweehonderd jaar oud is Die Zauberflöte nog steeds ongelooflijk actueel. In deze nieuwe productie, speciaal ontwikkeld voor de jonge zangers van de Dutch National Opera Academy, onderzoekt een internationaal creatief team thema’s als volwassen worden en de uitdagingen die daarbij komen kijken. De gezongen tekst is de originele opera, de enscenering en kostuums zijn modern.

De Dutch National Opera Academy, de tweejarige masteropleiding voor de grootste talenten van Conservatorium van Amsterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag, heeft dertien studenten die allemaal in deze productie staan. Voor een complete Zauberflöte zijn echter meer zangers nodig. Daarom zijn er acht gastzangers van het Conservatorium van Amsterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag. Voor de meeste studenten is het hun eerste opera-ervaring en – onder leiding van regisseur Gabriele Rech en dirigent Patrick Lange, die in ’s werelds belangrijkste operahuizen werkten – een geweldige kans.

Residentie Orkest Den Haag website, Facebook, Twitter, YouTube
Dutch National Opera Academy website, Facebook, Twitter, Instagram

 

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.