Muziek,  Wijknieuws

Milan Festival 2012Het 28ste Milan Festival werd gehouden op 27, 28 en 29 juli op de velden van het Zuiderpark. Dit festival is het grootste Hindustaanse openlucht festival van Europa met een steeds stijgend aantal bezoekers.
Gisteren, op de slotdag, was onder andere ik door het stadsdeel uitgenodigd voor een gesprek met Rabin Baldewsingh over het stadsdeel Escamp, om te zien of er voor het komende jaar een aantal thema’s gevonden konden worden, die voor Escamp belangrijk zijn.
Een aantal thema’s werden inderdaad gevonden, zoals veiligheid (wijkoverstijgend en waar huiselijk geweld ook een rol in speelt), ten tweede gezondheid (waaronder ook het alcoholgebruik -ook ten aanzien van jongeren-, veel mensen in Escamp leven een stuk korter dan op het platteland, de zorgvraag wordt steeds groter) en ten derde jongeren (voor hun is er weinig te beleven).
Het stadsdeelkantoor zal regelmatig ‘s avonds en in het weekend opengesteld worden voor de behandeling van deze thema’s of voor een ontmoeting van betrokken wijkbewoners.

Natuurlijk heb ook ik direct de kans gegrepen het Festival zelf mee te beleven! Prachtig was het Haagse draaiorgel van Pieter van Aken dat beroemde Bollywood-filmmuziek vertolkte, wat voor een oud draaiorgel vreselijk moeilijk schijnt te zijn. Klik hier voor meer achtergrondinfo.
Buiten de optredens van Hindustaanse artiesten was tijdens de slotavond ook een deel van de tijd gereserveerd voor Hollandse artiesten.
Zo traden onder meer op de Dutch Diva’s (Marga Bult en Maggie McNeal)
hier Marga Bult
en Maggie McNeal,
Jamai,
Monique Smit die verschrikkelijk leuk met kinderen omging
en ze ook op het podium uitnodigde om mee te zingen
en Sudesh Roman (bekend van de Uri Geller Show).
Deze dag zouden maar liefst 18.000 mensen het festival bezocht hebben. Het was dan ook schitterend weer de hele dag, tot de avond. Ineens sloeg het weer om, maar daar schreef ik gisteren al over….

Meer foto’s te downloaden voor persoonlijk gebruik, klik hier. Ook wat van de kermis, eettenten en natuurlijk de kinderen met Monique Smit. Wie zichzelf herkent kan me mailen voor een mooier exemplaar voor persoonlijk gebruik.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.