Mens/Maatschappij,  Wijknieuws

Melkkleuren in Escamp

Groepsfoto na stadsddeelgesprek

 

Dinsdagavond vond in het Stadskantoor aan de Leyweg het stadsgesprek plaats met als thema “Escamp als smeltkroes van culturen”.
Escamp is een multicultureel stadsdeel.  Meer dan de helft van de inwoners is van niet-Nederlandse herkomst. Dat aandeel blijft de komende jaren groeien. Bewoners worden gevraagd zich in te zetten voor het insluiten van mensen en groepen die nu nog te veel aan de kant staan. Diversiteit verrijkt je leven en je kan niet zonder elkaar. Het stadsdeel wil ontmoeting en samenwerking van bewoners in Escamp stimuleren. Gezamenlijke activiteiten gericht op ontmoeting en om de dialoog te bevorderen.


 

modeontwerper en kunstenaar Aziz Bekkaoui

 

Om 19.00 uur werd verzameld in het witte gebouw. Iedereen kreeg bij binnenkomst een witte jas aangereikt, die hij of zij moest aanttrekken. Iedereen was, op de huidskleur van het gezicht na, identiek. De Nederlands-Marokkaanse modeontwerper en kunstenaar Aziz Bekkaoui toonde, ook op deze wijze, het project Melkkleuren, welk logo ook op de witte jassen stond.
 

René Baron

 
Na een aantal toespraken, onder anderen door Aziz, stadsdeeldirecteur René Baron

 

Willem Post

 

en Amerika deskundige Willem Post

 

in witte hokjes: hierboven Paul Cornelissen in gesprek met een historicus van wie ik de naam ben vergeten helaas.

 

gingen een aantal deskundigen in een wit hokje staan waarbij de dialoog werd aangegaan over de diversiteit.
 

Rabin Baldewsingh

 
Hierna sprak Rabin Baldewsingh. Hij vertelde onder andere een parabel over een vorst die mensen uit een ander land die zich in zijn land wilden vestigen tegenhield. Omdat mensen bleven aankloppen, stuurde hij een kan vol melk naar de vorst van het andere koninkrijk. De schaal is vol, er kan niemand meer bij. De ontvangende koning vond echter een oplossing: hij strooide poedersuiker in de melk en stuurde de schaal weer retour: er kan nog steeds wat bij, de schaal is niet vol maar de inhoud zelfs verrijkt worden!
Na een groepsfoto (eerste foto) en een drankje was de avond voorbij. Ik vond het persoonlijk een zeer geslaagde avond en was zeer onder de indruk van de vele verhalen

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.