Gezondheid,  Wijknieuws

Helikopterdek HagaZiekenhuis officieel in gebruik genomen

Traumahelikopter op helikopterdek

Alle foto’s Richard Mulder 

Het HagaZiekenhuis heeft vandaag met de landing van de traumahelikopter zijn helikopterdek op locatie Leyweg officieel in gebruik genomen. Dr. M.J.A. Tasche, lid Raad van Bestuur van het HagaZiekenhuis, verwelkomde de eerste helikoptercrew.


Helikopter gaat landen

Het helikopterdek voor de traumahelikopter bevindt zich boven het Haga Spoedplein op locatie Leyweg. De traumahelikopter wordt primair gebruikt voor de transport van een Mobiel Medisch Team (MMT). Patiënten worden alleen bij uiterste noodzaak per helikopter vervoerd. Het MMT bestaat uit een drietal personen: een arts (anesthesioloog of traumachirurg), een piloot en een verpleegkundige. De arts en verpleegkundige zijn opgeleid om specialistische medische hulp buiten het ziekenhuis te verlenen, bijvoorbeeld bij een groot ongeval op de snelweg.

Voorheen landde de helikopter op het grasveld vóór het ziekenhuis. Door de nieuwbouw van het HagaZiekenhuis en de opening van de nieuwe Spoedeisende Hulp -uitgerust met drie traumakamers en de meest geavanceerde CT-scan- is het helikopterplatform gebouwd aan de achterkant van het ziekenhuis bij het Spoedplein.

Van bovenaf gezien op het Spoedplein van het Haga

Het Haga Spoedplein is onderdeel van Traumacentrum West Nederland. Dat betekent dat het HagaZiekenhuis bij rampen en crises altijd paraat staat om veel slachtoffers tegelijk op te vangen. De traumahelikopter wordt ingezet ter ondersteuning van de ambulancebemanning door de inzet van het MMT. Het HagaZiekenhuis is ook onderdeel van de GHOR-keten (Geneeskundige HulpverleningsOrganisatie in de Regio). Bij rampen en crises wordt de acute zorg opgeschaald en wordt de GHOR ingeschakeld om de coördinatie van de regio op te pakken.

Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.