Overweging,  Stadsnieuws

Mediawagen Occupy Den Haag weggesleeptIn alle vroegte, om 6 uur vanmorgen, werd de mediakeet van Occypy Den Haag door de politie weggesleept.
Tot gisteravond 18.00 uur had de politie de Occupiers de tijd gegeven hem zelf te verwijderen, maar hieraan is geen gevolg gegeven.
Gelukkig hadden de ‘bezetters’ al enigszins rekening gehouden met de verwijdering, dus de meeste spullen waren er al uit, al waren er wel degelijk nog zaken opgeslagen.


De hele situatie roept bij mij toch wel ambivalente gevoelens op.
Ik draag Occupy een zeer warm hart toe; ook ik vind dat deze maatschappij zoals hij nu is niet door kan en mag blijven gaan.
Er zijn zo veel misstanden.
Maar ik vind ook dat bepaalde zaken niet kunnen.
Evenals burgemeester Van Aartsen vind ik kan je de politie niet ‘De Gestapo’ noemen.
Gelukkig heeft diegene hiervoor zijn excuses aangeboden.
Luister ook naar de geluidsfragmenten van onder andere de burgemeester hier op Den Haag FM)

Persoonlijk hoop ik dat een aanvraag voor plaatsing van de ‘pipowagen’ alsnog zal worden goedgekeurd, want ik begrijp best dat deze een belangrijke functie vervult. De kou is funest voor apparatuur maar ook diegenen die er uren achter moeten zitten. Een tent beschermt slecht. Ik begrijp het argument wel van de burgemeester dat overal dit gedaan kan worden, maar het is ideaal als het op het terrein zelf wordt gedaan! Hier vindt de beweging plaats.
Maar ik begrijp ook, dat als meermalen verboden wordt deze te plaatsen, deze alsnog neer te zetten en dan niet weg te halen als dat wordt gevraagd dit weerstand oproept.

Ik hoop dat de Occupiers en de burgemeester een goed gesprek kunnen aangaan. Want berichten dat de politie mensen in een invalidenwagen tegenhoudt, kan natuurlijk niet. Ook minder valide mensen moeten het veld kunnen betreden.
Water zou aanwezig moeten zijn. En ja, zij willen hiervoor betalen om de berichten tegen te spreken dat ze dat gratis zouden willen hebben. Maar water is toch wel een eerste noodzaak.
Occupy moet kunnen blijven. Maar wel zonder vervelende incidenten.
De strijd tegen onrechtvaardigheid, hoe dan ook ingevuld, is een democratisch goed en past ook in Den Haag. Het statement van Aboutaleb vond ik dan ook heel sterk.
“Het recht op demonstreren is een belangrijk goed,” zei Aboutaleb. “Dat een dergelijk protest in onze stad kan plaatsvinden is juist goed voor het aanzien van de stad en dit moet mogelijk blijven. Bovendien is er, in tegenstelling tot andere berichten, slechts één klacht binnengekomen over de demonstranten.”

Ik vind voor zover ik dat kan beoordelen, dat ook onze burgemeester dit democratisch recht niet belemmert, al zijn er veel partijen die het anders zouden willen zien!.
Ik hoop dat de strijd hier zich niet verhardt en vredig blijft, zoals Occupy hoort te zijn.
Goed en openhartig overleg is hierin een vereiste.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.