Mens/Maatschappij,  Stadsnieuws

Demonstratie Iraniërs voor Amerikaanse Ambassade voor bescherming Kamp AshrafVanmiddag demonstreerde de Iraanse gemeenschap voor de Amerikaanse ambassade in Den Haag voor bescherming van de bewoners van Kamp Ashraf.
Kamp Ashraf is de thuisbasis van de Iraanse oppositiegroep de People’s Mojahedin Organization of Iran (PMOI).
Vandaag werd bekend dat Irak dit kamp wil sluiten voor het eind van het jaar.
In alle Europese landen (ook Amerika, Canada en Australië) stonden Iraniërs opnieuw voor de ambassades van Amerika om te demonstreren en de aandacht te vragen.
Eind december namelijk vertrekken de Amerikaanse troepen uit Irak. De Iraakse regering (onder druk van Iran) heeft derhalve een deadline aangekondigd om het kamp te sluiten. Dit zal dus resulteren in een aanval en bloedbad. Ook gezien het feit dat de 3400 inwoners van het kamp nergens anders heen kunnen. (Alhoewel de VN/UNHCR hen opnieuw heeft erkend als vluchtelingen en nu bemiddelt).

Het Iraakse regime heeft met de Iraanse agenten honderden bussen paraat gesteld om (wat zij in ieder geval willen), de inwoners van Kamp Ashraf 1 voor 1 te arresteren en naar Iran terug te sturen, wat vanzelfsprekend zal resulteren in een massamoord.
Want al eerder is het kamp bestookt en zijn er veel doden en honderden gewonden gevallen door invallen van Iraakse troepen.Please follow and like us:

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.