Mens/Maatschappij,  Politiek,  Stadsnieuws

Libiërs demonstreren tegen Kaddafi op PleinDe berichten en diverse foto’s en video’s die je overal tegenkomt over de situatie in Libië zijn vreselijk en werkelijk gruwelijk om te zien.
De dictator Muammar Kaddafi (in 1969 “bevrijder” na een staatsgreep, die het land tot een bloeiende economische staat wist te maken) van dit relatief jonge land, lijkt te zijn geworden tot een genadeloze moordenaar van zijn “eigen” bevolking die strijdt voor meer democratie en mensenrechten in dit land.
In Den Haag was vanmiddag een solidariteitsactie op het Plein tegenover de Tweede Kamer.
De demonstranten willen, dat de EU, mensenrechtenorganisaties en de VN zich uitspreekt tegen de dictator en de demonstranten in Libië ondersteunt; zowel de leiders als de media hebben zich lang genoeg afzijdig gehouden.
Het probleem is dat geen enkele buitenlandse media wordt toegelaten tot dit land, waardoor de berichten heel eenzijdig blijven.De actievoerders schreeuwden leuzen en droegen spandoeken met teksten als: “Kaddafi snel naar Den Haag” (in Den Haag is het Internationale Strafhof gevestigd) en “42 jaar is genoeg”.Mijns inziens terecht beschuldigen ze hem van genocide.Ook verbrandden de actievoerders afbeeldingen van Kaddafi, die daarop vertrapt werden.Diverse toespraken werden gehouden.
Ook SP kamerlid Sharon Gesthuizen sprak de demonstrerende mensen toe.In Libie is het al dagen zeer onrustig. De bevolking is de straat opgegaan en wil dat de leider vertrekt. Overheidsgebouwen en politiebureaus werden in brand gestoken.Het regime sloeg hard terug door op demonstranten te schieten. Niet alleen door veiligheidstroepen “op de grond” maar ook door middel van bombardementen vanuit vliegtuigen.Gewonden kunnen, omdat in een aantal wijken niet mag worden gelopen, niet eens een ziekenhuis bereiken, waardoor sommigen op straat sterven.

Please follow and like us:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.