Mens/Maatschappij,  Politiek,  Wijknieuws

Jeffrey Huf bij Wijkberaad VrederustZoals vaste lezers van mijn blog wel weten, ben ik vrijwilligster bij Wijkberaad Vrederust (de wijkveiligheidswinkel aan de Ambachtsgaarde).
Zoals vele vrijwilligersorganisaties heeft ook “mijn” organisatie het door de kabinets- maar ook de gemeentelijke bezuinigingen erg zwaar.
Veel is al gekort, maar er staan hoogstwaarschijnlijk nog veel meer bezuinigingen voor de deur.
Als de subsidie, zeker ten aanzien van de huurgelden, niet meer opgebracht kan worden ziet het er op zijn zachtst gezegd niet rooskleurig uit.
Kan deze vrijwilligersorganisatie dan wel voortbestaan?


In deze organisatie werken mensen, die hun vrije tijd geven om een prettiger en leefbaardere wijk te maken; sociale cohesie vorm te geven en de wijk veilig te maken.
Het zou doodzonde zijn, als door de bezuinigingen onze -maar ook andere!- wijkorganisaties niet anders kunnen dan verdwijnen.
Zeker in kracht-, pracht-, of Vogelaarwijken, hoe je ze ook wilt noemen, zijn activiteiten juist gericht op bovengenoemde zaken, zo belangrijk.
Door onder andere veranderende samenstelling van bewoners, de verschillende culturen, sloop en nieuwbouw zijn de wijken niet meer zoals ze ooit waren. De activiteiten die diverse organisaties proberen te organiseren zijn erop gericht mensen weer naar elkaar te brengen.
En dat zou moeten blijven.

Vandaag kwam Jeffrey Huf in het kantoor van het wijkberaad voor een interview inzake de financiële problemen voor een televisieprogramma van Info Thuis. Leuk dat dit medium er aandacht aan wil besteden!

Please follow and like us:

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.